logo
18 August 2013

De mooiste outfits met… – Gladiator sandalen

Gepost in fashion

De gladiator sandaal was is deze zomer een trend, maar dan wel bij de ‘fashion incrowd’. Op straat heb ik er welgeteld zo’n nul gespot. Online des te meer. Zou het straatbeeld volgende zomer alsnog Romeins “kleuren”? Zoals dat met de sneaker wedge (die vanaf ongeveer twee seizoenen na de online hype ook op straat een hit werd) ook gebeurde? Ik durf er geen voorspelling op los te laten en wat heeft dat ook voor zin? We gaan het vanzelf zien.

Hoewel ik niet graag terug denk aan de Romeinse sandaal zoals die een jaar of zes geleden een trend was, vind ik de huidige Romeinse sandalen zeker wat hebben. Al is het maar omdat ik veel sandaaltjes vrij kaal vind. Simpelweg omdat het sandaaltjes zijn en ze dus niet veel ‘om het lijf hebben’. Bij met name lange -want ze zijn er ook in korte en sowieso in veel verschillende versies, daarover later meer- gladiator sandalen is er net wat meer te zien. Oh, en ‘Romeins’ en ‘gladiator’ zijn termen die je trouwens, voor zover ik weet, door elkaar kunt gebruiken: ze komen op hetzelfde neer.

Hoewel ik ze dus kan waarderen, heb ik zelf ondervonden dat deze schoen niet geheel risicoloos is. Mijn hoge, strappy sandalen waren dan wel geen echte Romeinse sandalen, maar ze gaan zeker die richting op. En we waren het er nou net over eens dat die niet écht flatteus zijn voor/aan mij, toch? Mijn conclusie is dan ook dat gladiator sandalen heel stoer, sexy en mooi kunnen zijn, maar niet altijd heel draagbaar. Je benen moeten maar net goed met het model en de pasvorm van de sandaal samen gaan en heel makkelijk te combineren is dit zomerse schoeisel ook niet. Al zou deze post je een heel eind op de combineerweg moeten helpen.

 photo 1gladiatorsandalsmadelenebillman.jpg
 photo 2gladiatorsandalssorayabakhtiar.jpg
 photo 3gladiatorsandalsfashionvibe.jpg
 photo 4gladiatorsandalsthefashionthroughmyeyeszara.jpg
 photo 5gladiatorsandalsstreetstylepopsugar.jpg
 photo 6gladiatorsandalskayture.jpg
 photo 7gladiatorsandalsthefashionthroughmyeyes.jpgOh, nog even dit: ik heb voor deze post voor outfits met zeven duidelijk Romeinse sandalen gekozen, maar gewoon een strappy sandaaltje schijnt ook al onder een Romeinse sandaal te vallen (daar schreef ik hier al over). Vind je zo’n hoge “rijglaars” dus wat heftig, dan kun je dus ook voor zoiets gaan als je het gladiator stijltje an sich wel leuk vindt.

Verder is een gladiator sandaal niet alleen maar een strappy sandaal, maar kan dit ook een sandaaltje zijn met veel metaal. Zoals deze van mij.

Mijn favoriet van deze zeven is zeker weten de laatste outfit. In welke outfit vind jij de gladiator sandaal het mooiste?


Bronnen afbeeldingen:

Madelene Billman / Soraya Bakhtiar / FASHIONVIBE / The Fashion Through My Eyes / OnSugar / KAYTURE

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties