logo
2 August 2013

Matchende nagellak

Gepost in beauty

Al zo’n beetje de hele zomer ben ik met dit issue bezig, dus vond ik het tijd worden er nu eindelijk eens over te schrijven. Mijn zomerdilemma is: “moet” je je teen- en vingernagellak nu laten matchen of niet? En betekent matchen automatisch dat je op beiden dezelfde kleur draagt of kunnen de kleuren ook gewoon bij elkaar passend zijn? Of is matchende nagellak eigenlijk heel truttig, net zoals een matchende tas bij je schoenen ook wat truttig is geworden (hopelijk beledig ik je niet, als dit je dagelijkse uniform is…)? Ik kom er maar niet uit!

 photo Outfit-Teenslippers7.jpg
 photo Outfit-Teenslippers4.jpgTot nu toe probeer ik de hele zomer dezelfde kleur op mijn vingers als op mijn tenen te dragen. Ik denk dat daar namelijk toch mijn esthetische voorkeur naar uitgaat.

Desondanks ben ik blij dat ik met matchende nagellak soms éven kan smokkelen omdat ik dichte schoenen draag (zoals hier), waardoor toch niemand mijn tenen ziet, waardoor het toch niet uitmaakt wat ik erop draag (al moet ik eerlijk zeggen dat het dan mezelf alsnóg dwars zit wanneer ik weet dat mijn teennagels niet matchen of de nagellak is afgebladderd).

Echter, vingernagellak verslijt (bij mij althans) veel sneller dan teennagellak. Waardoor ik – als ik de boel matchend wil houden- mijn teennagels veel vaker moet lakken dan eigenlijk nodig is. Dat lakken vind ik niet zo’n punt, maar oude nagellak verwijderen vind ik toch zo’n rotwerk! En als ik van zowel vingers als tenen mijn nagellak moet removen en vervolgens vier lagen (basecoat, twee lagen nagellak, topcoat) moet lakken en laten drogen, ben ik zo maar anderhalf uur verder hoor (want mijn vingers in de lak ben je ook nog eens hartstikke gehandicapt dus sowieso dat de boel bij mij twee keer opnieuw gelakt moet worden omdat ik me niet gehandicapt genoeg gedraag).  Ik wil echt niet weten hoe lang ik over tientallen jaren, uitgaande van zo’n twee keer per week die anderhalf uur, dan in mijn hele leven bezig ben geweest met nagels lakken.

Wat al iets helpt is je vingernagellak gewoon een keer opnieuw doen in de tijd dat mijn teennagellak er goed op blijft zitten, maar dan door mijn vingers weer in dezelfde kleur te lakken als ervoor en als de kleur die ik nog op mijn tenen had. Zo blijven mijn vingers er verzorgd uitzien én blijven ze matchen met mijn tenen, zonder dat ik die anderhalf uur kwijt ben.

Ik vraag me dus af of dat ik al deze theorieën niet eens overboord moet gaan gooien en gewoon maar wat aan moet gaan lakken. Ik zou het mezelf een stuk gemakkelijker maken in ieder geval.

Als het trouwens winter is, lak ik mijn teennagels helemaal niet. Ik zou best willen hoor, maar een mens moet prioriteiten stellen in het leven hè? Voor mij is dit dus echt een zomerdilemma.

Je kunt er maar druk mee zijn, met dit soort kwesties. Ik neem het je niet kwalijk als je twintig regels eerder al bent afgehaakt, want ik heb iets behoorlijks ingewikkelds gemaakt van een simpele kwestie als nagellak. Ik voel me best oppervlakkig dat ik hier voor mezelf zo’n punt van maak en ben dan ook echt heel benieuwd of jullie dit ook doen of hier veel nonchalanter in zijn.

…laat je het me weten?


Foto’s door Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties