logo
26 August 2013

Outfit – De houten zonnebril

Gepost in mijn outfits

Ineens waren ze daar deze zomer: houten zonnebrillen. Ook de oprichters van Beaver Bril zagen dat en vonden deze trend een mooie aanleiding iets te gaan doen met wat ze al langer wilden doen: ‘iets met Bamboe’. Dit omdat Bamboe een stuk duurzamer is dan veel houtsoorten en dat mag de hele wereld weten. Zoals je begrijpt is Beaver Bril dus nog maar een paar maanden oud, maar heeft dit jonge bedrijf deze zomer al flink naamsbekendheid gegenereerd. Dat doen ze naar eigen zeggen onder andere door ‘flink actief te zijn op social media’. Dat heb ik gemerkt door middel van hun originele openingstweet aan mij: “Ik zie dat je zorg draagt voor konijnen en knaagdieren. Vallen Beaver brillen dan ook bij je in de smaak?’.

Ik moet zeggen dat ik me heel erg mag schamen op het gebied van duurzame mode. Ik ben iemand die van budget vriendelijk houdt en ik hoop van harte dat dat in de toekomst ook samen zal kunnen gaan met duurzaam. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor de wereld: pas dán zullen mensen echt aan duurzaamheid mee willen werken (hetzelfde verhaal als dat fast food veel goedkoper is dan biologisch eten). Ik ga hier verder geen idealistische praatjes houden -dat voelt dus een beetje schijnheilig- maar ik wil maar zeggen dat toen Beaver Bril op mijn pad kwam, ik dat de perfecte aanleiding vond om de combinatie mode en duurzaamheid eens te ervaren.

Mijn ervaring? Dit ding is lícht. En daarbij vind ik het grote voordeel dat ie, in mijn ogen, heel tijdloos is (want ik houd van opvallend en lekker gek, maar zo’n ‘basic bril’ is ook fijn en kon ik eigenlijk wel gebruiken). Dat heeft niet zoveel met duurzaamheid te maken natuurlijk, als wel met de ontwerpers. Tijdloos was ook wat die ontwerpers voor ogen hadden: de bril is bedoeld voor mensen die nét iets anders willen dan de menigte, maar niet te veel anders. Het model van de bril is daarom ook niet heel bijzonder; de uítstraling van de bril dient hetgeen te zijn dat net even anders is, zonder opvallend anders te zijn. Begrijp je me nog?

Ik heb geprobeerd de natuurlijke uitstraling van de bril ‘door te zetten’ in mijn outfit door te kiezen voor een katoenen blouseje, denim broek, leren oorbellen… Misschien wel totaal niet duurzaam (ik weet bijvoorbeeld dat de indigo kleur van sommige jeans het meest milieuvervuilende is wat er in de modewereld bestaat), maar het doet wel natuurlijk aan. Ik vond het leuk om ‘het’ eens in materialen te zoeken, in plaats van in kleur (wat ik meestal doe).

In hoeverre ben jij met duurzaamheid bezig als het op je kleding en schoenen aankomt?

 photo Outfit-Dehoutenzonnebril4.jpg
 photo Outfit-Dehoutenzonnebril6.jpg
 photo Outfit-Dehoutenzonnebril2.jpg
 photo Outfit-Dehoutenzonnebril3.jpg
 photo Outfit-Dehoutenzonnebril5.jpg
 photo Outfit-Dehoutenzonnebril1.jpg
C&A geknoopt gestreept blouseje (hier kun je een look-alike vinden)
Monki destroyed jeans (hier kun je een look-a-like vinden)
H&M Trend leren oorbellen met metalen bloem
Beaver Bril The Oregon zonnebril (kun je hier vinden)
Palladium turquoise sneakers (kun je hier vinden)


Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties