logo
18 August 2013

Pistols rule the world

Gepost in fashion

Ho ho: geen echte pistolen. Ik heb het natuurlijk over Acne’s Pistol boots. Deze kwamen een paar jaar geleden op de markt en zijn sindsdien zó toonaangevend geweest voor de enkellaarsjes die ketens maakten…

Nog steeds domineert ie dan ook het straatbeeld: de Pistol boot of de Pistol look-alike. Hier in Nederland, maar vooral ook in Scandinavië (waar Acne vandaan komt). Toen ik twee jaar geleden in Stockholm was, denk ik dat ongeveer de helft van de meisjes daar op Pistol boots of look-alikes liep. En ik overdrijf niet.

 photo acnepistolboots.jpg


Dat was twee jaar geleden, maar de Pistol is de meeste dames duidelijk nog niet gaan vervelen. Dat is ook niet zo gek, want met bijvoorbeeld een lange en hoge versie van dit iconische enkellaarsje vindt Acne de pistol boot bijna elk seizoen weer opnieuw uit.


 photo fashionvibeacnepistolboots.jpg


Tot en met dit seizoen zie ik dan ook nog aan alle kanten ‘Pistol invloeden’ bij de schoenen van high street ketens. Zo zit er in de nieuwe herfst/winter collectie van Mango een paar enkellaarsjes die duidelijk op Pistols zijn geïnspireerd. Ik vind deze heel stoer, omdat ze een vrij vierkante neus hebben en daarmee lekker stoer zijn. Dat vind ik bij een type enkellaarsjes als deze passen. Mijn look-alikes hebben ook zo’n vierkante neus. De Mango laarsjes zijn bovendien heel betaalbaar met hun €69,95 voor leren laarsjes.

Wat vind jij van de Pistol boots? Nooit iets aan gevonden, heb je ze inmiddels wel gezien of vind je ze nog steeds tof?


Bronnen foto’s: 

tumblr  / FASHIONVIBE

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties