logo
6 August 2013

Spaans haar

Gepost in beauty

In de derde van de middelbareschool -waar ik Spaans leerde- had ik een uitwisselingsproject met Spaanse scholieren. Op de avond dat ze aankwamen viel mij – en niet alleen mij- één ding op: de meisjes hadden allemaal ongeveer hetzelfde haar, wat daar waarschijnlijk “in” was op dat moment. Bijna allemaal hadden ze een hele schuine zijscheiding, en hun haar naar één kant over hun voorhoofd gekamd. Als je niet begrijpt wat ik bedoel, dan maken onderstaande foto’s het wel duidelijk.

 photo fauxsidesweptfringefashionising.jpg
 photo fauxsidesweptfringeharpersbazaar2.jpg
 photo fauxsidesweptfringeharpersbazaar.jpgOké, eerlijk gezegd vind ik het haar op déze foto’s er net iets meer stylish uitzien dan dat ik die Spaanse meisjes er toen uit vond zien: ik was toen geen fan van het kapsel.

Onder andere de site Fashionising voorspelt dat dit kapsel komende herfst opnieuw “in” zal zijn, dus ik bereid me vast voor op alle Spaanse associaties die ik aankomende herfst zal hebben.

Het kapsel wordt de ‘faux-side fringe’ genoemd (omdat je als het ware een pony creëert, maar dan een horizontale in plaats van een verticale) en wie weet kan ik er alsnog aan wennen. Wat vind jij van het kapsel?


Bronnen foto’s:

Fashionising / Harper’s Bazaar

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties