logo
30 August 2013

Speciaal voor bleekscheten

Gepost in beauty

Ik had het er laatst nog met Vera over: dat het voor “ons bleekscheten” zo lastig is om de goede tint foundation te vinden. We hebben allebei een heel bleke huid en daarmee het probleem dat een foundation al snel te donker/te geel is. Vooral drogisterij foundations zijn bijna altijd te geel (waarom? ik geloof niet dat er mensen zijn met zo’n gele tint als de foundation die ik laatst kocht). Toch trap ik er keer op keer weer in, alsof het een valstrik is: in de winkel lijkt een foundation perfect te zijn op mijn huid en thuis snap ik niet meer hoe ik dat heb kunnen denken.

Daar had ik zo langzamerhand genoeg van, maar wat waren mijn alternatieven? Een foundation online kopen, omdat je dan veel meer keuze hebt? Ik koop alles online, maar foundation is toch wel de uitzondering op de regel. Bij een te donkere (wat dus eigenlijk altijd het heikel punt is) kopen, is het kiezen tussen twee kwaden: 1. voor lul lopen of 2. weggooien, om weer een andere proberen. Op allebei zit je niet te wachten. Of je foundation ook kunt retourneren weet ik eigenlijk niet, maar vast niet nadat je hem geprobeerd hebt.

Toch was er laatst een foundation waar ik zoveel vertrouwen in had, dat ik ‘m online kocht. Het gaat om de Fresh Face Fluid foundation van MIYO in de tint ‘Pearl’. Ik kwam per toeval op de Miss Lipgloss Shop -het enige verkooppunt van MIYO in Nederland – terecht en toen ik daar de MIYO foundation zag, ben ik de bijbehorende review van Cynthia (aka Miss Lipgloss) op gaan zoeken. Wat ik daar zag staan deed me deugd. Ik citeer: “De lichtste tint is echt superlicht, heel prettig voor dames met een licht huidje”.

Aangezien MIYO foundation “maar” €6,95 kost, wat niet duur is voor een foundation waarvan Cynthia zegt dat hij goed is, besloot ik uit te testen of de lichtste tint (Pearl dus) inderdaad licht genoeg zou zijn voor mijn huid.

 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation3.jpg
 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation4.jpg
 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation5.jpg
 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation6.jpg
 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation7.jpgEn ja hoor! De tint Pearl past perfect bij mijn huid en daarnaast is de textuur van de MIYO foundation fijn, vind ik. De foundation is vrij vloeibaar tot romig, wat goed werkt in combinatie met mijn heel droge huid. De foundation voelt niet ‘trekkerig’ aan op mijn huid en brengt makkelijk aan. Helaas weet ik niet precies hoe dit komt/wat er in de foundation zit, omdat dit niet op de verpakking staat (hallo? is dat niet verboden?).

 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation1.jpg
Mijn huid zonder iets.


 photo MIYOFreshFaceFluidfoundation2.jpg
Mijn huid met alleen de MIYO foundation in ‘Pearl’. In het dagelijks leven zou ik er nog matterende poeder over dragen (dit draag ik standaard over foundation/BB cream).Heeft deze foundation ook nadelen? Ja. Om te beginnen is de verpakking niet erg zuinig, omdat je de laatste beetjes er niet uit krijgt (wat met bijvoorbeeld een pompje wel het geval is). Daarnaast heb je vrij veel van deze foundation nodig om hem dekkend te krijgen. Die combinatie maakt dat je al vrij gauw door de 30 ml. per tube heen bent.

Ongeveer hetzelfde schrijft Miss Lipgloss overigens ook in haar review (en meer). Ik ben het dus helemaal met haar eens. Wellicht dat ik alleen nog een tikje enthousiasmer ben dan zij, omdat ik zo blij ben dat ik de perfecte tint gevonden heb voor mijn huid.

Om eerlijk te zijn is het dan ook al mijn tweede tube die je in deze post ziet. Ik heb een hele tube afgewacht om te weten of ik de foundation niet tóch wat te geel of donker vond, maar nee. Nadat mijn eerste tube op was heb ik gelijk een tweede aangeschaft. Deze meng ik nu nog (zoals ik ook met de eerste deed) met de te gele foundation die ik nog heb liggen (zodat ik die nog kan gebruiken/opmaken), maar ik kan niet wachten tot ik alleen deze kan dragen.

Aangezien ik weet dat een passende foundation vinden voor veel dames met een heel lichte huid een probleem is, wilde ik jullie deze tip – speciaal voor bleekscheten- niet onthouden.

Gebruik jij een foundation/BB cream? Zo ja: welke?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties