logo
20 September 2013

Fashion crush – All brown

Gepost in fashion
In Fashion crush zie je een trend, persoon, merk, print, kledingstuk of kleur uit de mode- en/of beautywereld waar ik op dit moment helemaal weg van ben.

Ik denk dat we allemaal wel eens een ‘all black’ of ‘all white’ outfit hebben gezien. En misschien ook wel eens een ‘all red’ outfit? Zo’n “all” outfit kan prachtig zijn vind ik, heel krachtig.

Wat ik nog nooit had gezien is een ‘all brown’ outfit. Ik kan het me tenminste niet herinneren. Bruin is een kleur die je bij de mode incrowd eigenlijk maar heel weinig tegenkomt, realiseer ik me terwijl ik deze post schrijf. Bruin legt het waarschijnlijk 9 van de 10 keer af tegen zwart. Zwart is dé mode”kleur”, maar daardoor wordt bruin nogal ondergewaardeerd naar mijn mening.

Ik zie ook wel dat zwart vaak krachtiger is dan bruin. Ook ik heb meer zwart dan bruin in mijn kast. Zwart is, heb ik vanuit mijn imagostyling opleiding geleerd, een autenthieke “kleur” (ik schrijf ‘t maar weer tussen aanhalingstekens, want officieel is het geen kleur). En als de mode incrowd íets wil zijn dan geloof ik dat het authentiek is.

Echter, wat gebeurt er als we met z’n allen authentiek willen zijn? Dan zijn we inderdaad al gauw allemaal weer enigszins hetzelfde. Dat had Miroslava Duma (voorheen werkte ze voor de Russische Harper’s Bazaar, nu werkt ze op freelance basis in de modewereld) wellicht ook door en misschien dat zij daarom voor het niet zo authentieke, maar het wel heel originele ‘all brown’ ging. Dit pakt verrassend goed uit, vind ik. Niet dat Miroslava er slecht uit zou kunnen zien overigens.

Ja, nu we het toch over Miroslava hebben: ik vind het zo knap hoe zij zichzelf blijft vernieuwen, hoe zij blijft verrassen en hoe zij origineel blijft in haar stijl zonder dat het geforceerd, nep of overdone overkomt. Natuurlijk helpt het dat ze in de aller, allerduurste kleding loopt, maar dan nog: Miroslava heeft stijl en ze heeft er een hoop van. Ik ben niet de eerste en enige die daar achterkomt, maar ik wil het toch eens opgeschreven hebben.

 photo miroslavadumastreetstyleallbrownmonochrometherow.pngHoe vind jij ‘all brown’ staan bij Miroslava Duma? Heb je zelf (veel) bruin in je kledingkast?


Bron foto.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties