logo
9 September 2013

HEMA’s haute couture show (letterlijk!)

Gepost in fashion, overig

Je zult vast kunnen begrijpen dat, toen ik de combinatie ‘HEMA en ‘haute couture show’ las, mijn interesse gewekt was.

Zodoende stond ik donderdagmiddag bij de Beurs van Berlage, waar – zo bleek- HEMA een slimme PR-stunt had voorbereid. Het woord ‘haute’ stond in dit geval namelijk letterlijk voor hoogte. Een echte show vond ik het niet, maar indrukwekkend wel: dat stuntmodellen vanaf een gebouw met vijf verdiepingen verticaal neerdaalden op hoge hakken. Ik zou het ze niet nadoen en vond het al eng om er met vaste grond onder mijn voeten naar te kijken.

HEMA wil met de stunt aandacht vragen voor de meer ‘fashionable’ weg die ze zijn ingeslagen met hun kleding. HEMA wil laten zien dat zij zich bezig houdt met trends en dat hun kleding mode is. Dat laatste heb ik helaas niet echt goed kunnen beoordelen:  op “hoge” afstand is kleding niet echt goed zichtbaar en eerlijk gezegd ook niet hetgene waar ik het meeste aandacht voor had. Eerder voor of de modellen niet te pletter zouden vallen. Dat aandacht vragen is in ieder geval gelukt: de complete Damrak keek onder de indruk toe.

 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk1.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk2.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk4.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk6.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk7.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk8.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk9.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk10.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk11.jpg
 photo HEMAhautecoutureshowletterlijk12.jpgOndanks dat ik het indrukwekkend vond, vond ik het eerlijk gezegd toch ook een beetje jammer dat ik speciaal was afgereisd om veel vorm te zien (de stunt) en weinig inhoud (de kleding).

Wat vind jij van HEMA’s stunt?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties