logo
8 September 2013

Lancering – C&A Denim on the move collectie

Gepost in fashion

Afgelopen dinsdag was ik bij het C&A ‘Denim on the move’ event, waarbij C&A’s nieuwste campagne en collectie – Denim on the move- gelanceerd werd. Deze collectie is nu al verkrijgbaar in alle winkels en onlineMisschien heb je de bijbehorende commercial al voorbij zien komen op televisie?

Zoals je misschien weet als je me al langer volgt, ben ik een paar keer met C&A naar Düsseldorf geweest voor hun fashionshows. Nadat C&A haar internationale fashionshows jarenlang twee keer per jaar in Duitsland organiseerde zijn ze met deze shows gestopt en hebben ze ervoor gekozen hun events kleiner (dat gebeurt automatisch, want dit event was nationaal in plaats van internationaal) te houden en meer thema-/trend gerelateerd te laten zijn.

Het verschil tussen de Düsseldorf shows en dit event kan dan ook bijna niet groter: dit event was een stuk jonger, informeler en origineler dan ik van C&A gewend was. Toch moet ik zeggen dat ik de Düsseldorf shows ook altijd veel vond hebben. Het waren één van de meest groot opgezette events waar ik heen ging en een groot event op zijn tijd vond ik leuk om lekker mijn ogen uit te kunnen kijken. Ook vond ik fijn aan die shows dat ik in één keer alle C&A collecties voor een heel seizoen voorbij zag komen; heel anders dan deze Denim on the move collectie, die maar een onderdeel is van de campagnes en collectie die C&A komende herfst/winter zal hebben.

Het event werd gehouden in het industriële Roest in Amsterdam en werd gepresenteerd door Liza Sips (die je kunt kennen van bijvoorbeeld GTST). In de locatie was een speciaal decor gebouwd, met voor elke dag van de week een “hokje” (behalve de zaterdag en zondag) waar één voor één een model tevoorschijn kwam in een denim outfit. Bovenop de hokjes zat een DJ en daar verscheen dan ook het “zaterdag meisje” (de link tussen zaterdag en DJ: you get it?). De jongeman die de zondag representeerde kwam vanachter het publiek op een soort bakfiets aan. De modellen in de hokjes waren eigenlijk meer dansers en daarmee scoor je bij mij meteen tien punten, want ik houd van dans. Toen alle hokjes waren geweest werd er nog door “reguliere” modellen op de U-vormige catwalk gelopen.

Naast het bekijken van de show (officieel was het geen show, dus ik probeer dat woord niet te gebruiken), was er de mogelijkheid op de polaroid foto te gaan (tegenwoordig bijna een standaard, oldskool ding op mode events: I love it!). Ook kon je zelf één of meerdere denim blousjes customizen (wat niet zo mijn ding is, zoals je weet ben ik geen DIY’er). Er waren lekkere hapjes en drankjes (het dadel- en granaatappelsapje wat ik gedronken heb wil ik echt nog eens drinken in mijn leven!) en er was een goede beat. Kortom: genoeg ingrediënten voor een geslaagde lancering.

 photo LanceringCampADenimonthemove1.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove2.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove3.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove4.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove5.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove7.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove8.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove6.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove9.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove10.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove11.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove12.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove13.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove14.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove15.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove16.jpg
 photo LanceringCampADenimonthemove17.jpgWaarom staat denim zo centraal in deze collectie?, vraag je je misschien af. Dat deed ik tenminste wel. Paulien van C&A zei hierover: ‘Denim is op dit moment een mega trend’, waarna ik dacht: is dat het niet altijd en nooit tegelijkertijd? Denim ís er gewoon altijd. Maar goed, dat kan óók een reden zijn om dit materiaal te eren en daarbij heeft C&A wel een punt met dat denim nu niet alleen veel te zien is in de vorm van jeans (broeken), maar ook in de vorm van blousejes, jacks, etc én dat je momenteel veel ‘denim on denim’ ziet.

In opdracht van C&A heeft Grazia aanvullend op dit event een denim onderzoek georganiseerd, waaruit bijvoorbeeld kwam dat de skinny jeans nog altijd het favoriete model jeans is (van 64% van de ondervraagden) en dat ruim tachtig procent van de deelnemers aan het onderzoek minimaal drie dagen in de week een denim item draagt. Vooral dat laatste vond ik echt veel! Ik zit het me af te vragen terwijl ik dit schrijf, maar nee: daar kom ik volgens mij bij lange na niet aan.

Jij wel? Hoe vaak draag jij denim? En wanneer vooral?


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties