logo
11 September 2013

Opening – vanHaren brandstore in de Kalverstraat in Amsterdam

Gepost in fashion

Het is de meest afgezaagde straat van Nederland, maar toch is het mijn favoriet: de Kalverstraat in Amsterdam. Ik ben geen 9 Straatjes-meisje. Laat mij maar lekker alle filialen van H&M, Bershka en ZARA uitpluizen. Én vanaf nu ook de vanHaren brandstore. Gisteravond opende namelijk één van de grootste vanHaren filialen, de vanHaren brandstore dus, in de Kalverstraat in Amsterdam.

Het filiaal wordt door vanHaren ‘brandstore’ genoemd, omdat er meer beleving in de winkel is dan in een gemiddeld vanHaren filiaal: er is relatief veel ruimte tussen de verschillende rijen schoenen bijvoorbeeld en de winkel is overzichtelijk, maar ook gezellig en stylish ingericht.

De brandstore zit in het oude pand van The Sting en dat is ook enigszins te zien, want het heeft de trappen waar The Sting bekend om staat. Als je wel eens in een The Sting winkel komt, dan weet je vast wat ik bedoel.

Het filiaal is niet de grootste vanHaren van Nederland (ik heb begrepen dat de filialen in Den Haag, Eindhoven en Deventer net wat groter zijn), maar wel het filiaal met de grootste collectie (zelfs nog íets groter dan de webshop, waar ik jullie altijd naar doorverwijs omdat de vanHaren collectie nergens groter is) en die de meeste omzet moet gaan draaien. Elke zaterdag moeten er in de brandstore aan de Kalverstraat minimaal 1500 (!) paar schoenen worden verkocht.

Hoewel het in de retail sector niet goed gaat, gaat het met vanHaren juíst erg goed. Omdat ik veel met ze samenwerk (bijvoorbeeld voor hun Trendblog en natuurlijk voor de vanHaren budget challenge) vind ik dat leuk om te zien en merken (en anders ook hoor). Ik geloof dat de kracht van vanHaren o.a. ligt in haar brede doelgroep: deze maakt het bedrijf minder kwetsbaar. De grootste doelgroep van vanHaren zijn dames van 15 tot 35 jaar, maar ze verkopen ook veel senioren-, heren- en kinderschoenen.

Wat ik verder aan dit filiaal een grote plus vind, is dat de winkel erg groot is, maar dit helemaal niet opvalt als je de winkel binnenstapt. Dat wil zeggen: de winkel voelt niet massaal en is verdeeld over drie verdiepingen en smal maar diep. Op een drukke zaterdag zal het er daardoor helaas wel erg dringen zijn.

 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat17.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat11.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat2.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat1.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat3.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat9.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat12.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat8.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat10.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat5.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat4.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat13.jpg
 photo 43596f77-9d92-4301-8eed-acc72be5811e.jpg
 photo 54d470c3-5ffa-4f95-97af-4917154026bb.jpg
 photo Opening-vanHarenbrandstoreKalverstraat16.jpgHoewel ik gisteravond nogal verregend aankwam bij de winkel en ik de winkel in een rondje van vijf minuten eigenlijk wel van A tot Z had bekeken, heb ik me toch erg vermaakt gisteravond. Ik had Yara mee als goed gezelschap en verder: vanHaren is Brabants (en ik voel me Brabants, ben er geboren, en heb een beetje een zwak voor Brabanders) en dat merk je zelfs in Amsterdam. De vanHaren medewerkers van het hoofdkantoor zijn altijd erg gezellig, de bitterballen éxtra lekker en de gesprekjes lachen.

Zo raakten Yara en ik aan de praat met de slopers uit het Brabantse Oosterhout die in het pand hebben gesloopt voordat vanHaren erin kwam. Hele levenslessen hebben ze ons bijgebracht (“doordeweek moet je hard werken, in het weekend moet je feesten – ook nog als je vijfenveertig bent!”) en daarnaast uitgebreid uit de doeken gedaan over de verkleedwebshop (Carnaval hè) van één van hun vrouwen. Mijn vraag aan één van hen was: ‘En? Loopt het goed?’. Hun antwoord was een korte, krachtige en vrolijke ‘nee’. Wat kon hen het schelen? Ze vieren er geen feestje minder om. Ik moest er erg om lachen en realiseerde me weer even dat ik de Brabantse mentaliteit echt mis in Arnhem.

Tot zover mijn liefde voor Brabant. Voordat ik deze post afrond wil ik nog even vertellen dat je t/m aanstaande zondag nog 10% openingskorting krijgt op de hele collectie in de vanHaren brandstore aan de Kalverstraat. Mocht je dus een vanHaren paartje op het oog hebben, dan heb ik je nu een goed excuus gegeven naar Amsterdam af te reizen (waar nodig). –> deze actie is helaas niet meer geldig

Wat is jouw impressie van de winkel?


Foto’s door  mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties