logo
3 September 2013

Outfit – Toeval bestaat niet

Gepost in mijn outfits

Ik laat jullie zien wat ik gisteren droeg naar de opening van TOPSHOP. Om eerlijk te zijn vind ik het zelf niet geslaagd en voelde ik me er niet echt “mij” in. Ik weet precies hoe dat komt, want a) de outfit is samengesteld in een momentje van tijdnood, aangezien ik een paar (extra) drukke dagen achter de rug heb en b) ik heb de outfit niet fatsoenlijk gepast voor een spiegel, want ik heb deze meegenomen naar mijn vriendje-met-huis-zonder-spiegel en niet van tevoren thuis gepast. Zo zijn er nog een paar sub-redenen (zoals het rare, half warme, niet echt zonnige weer, waardoor mijn creativiteit nogal in de war was, ook al mag dat geen excuus zijn), maar dit zijn wel de belangrijkste.

Zoals ik al eerder schreef, voel ik me heel snel te netjes in een kokerrok. Áls ik er al één draag, dan graag met een nonchalante trui erboven. Dat was aanvankelijk ook de gedachte bij deze outfit, maar mijn haar, de lipstick en de laarzen: ze maakten het allemaal weer veel te chic. Dat chique past wellicht wel bij de Bijenkorf, maar niet bij het nonchalante, coole Londense stijltje dat de kleding van TOPSHOP zo typeert.

De trui vind ik in deze outfit bijna lelijk. Ik weet zeker dat hij heel leuk te combineren is, maar ik vind dat ik ‘m hier totaal niet tot zijn recht heb laten komen. De trui heeft, vind ik achteraf, een veel meer ‘casual feel’ nodig.

Tot slot zal ik nog even vertellen waarom ik deze outfit ‘toeval bestaat niet’ heb gedoopt. Ik was namelijk vergeten -dat heb je met tijdnood- een (zwart) shirtje voor onder de trui mee te nemen naar mijn vriendje en had alleen het rode shirt bij me dat ik zondag droeg. Niet de ideale match met deze trui en rok -vooral door het model-, maar zeker ook niet de slechtste match. De rode lipgloss was ik toch al van plan om te dragen, dus rood was eigenlijk de beste kleur die ik, naast zwart dus, had kunnen bedenken voor het shirt. Misschien dat zwart trouwens ook wel erg zwart was geweest, dus dat rood zelfs nog passender is dan zwart. Toch grappig: ik heb shirtjes in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog, dus het voelde als geen toeval dat ik “toevallig” een rode bij me had en geen groene, blauw of gele.

Hopelijk is er iemand van jullie die de outfit wél leuk vindt – dat zou ik leuk vinden, althans- en zo niet: ook prima. Geef in ieder geval je mening: dat vind ik het allerbelangrijkste!

 photo Outfit-Toevalbestaatniet1.jpg
 photo Outfit-Toevalbestaatniet7.jpg
 photo Outfit-Toevalbestaatniet2.jpg
 photo Outfit-Toevalbestaatniet4.jpg
 photo Outfit-Toevalbestaatniet.jpg
 photo Outfit-Toevalbestaatniet6.jpg
H&M rood t-shirt (hier kun je een look-alike vinden)
ASOS zwarte cropped trui met spiegeltjes (kun je hier vinden en hier vinden in het roze)
C&A zwarte kokerrok (hier kun je een look-alike vinden)
Daisy Street zwarte quilted laarsjes met zilverkleurige hak en toe cap (kun je hier vinden)
Gosh Intense Lip Color lipgloss in ‘306’


Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties