logo
26 October 2013

Foundation die zich aanpast aan de kleur van je huid?

Gepost in beauty

De laatste tijd verschijnen ze van verschillende merken op de markt: ‘color adapting foundations’. Een foundation waarvan de tint zich aanpast aan de tint van je huid. Eerlijk gezegd was ik nogal sceptisch over dit soort foundations. We kunnen tegenwoordig veel, maar nog steeds niet toveren. Toch?

Omdat ik een heel bleke huid heb is de juiste tint voor mij vinden nogal lastig, zoals ik eerder schreef. Een tint die zich aanpast aan mijn huid zou dus wel degelijk meer dan welkom zijn. Zodoende probeerde ik een budget color adapting foundation: de Miss Sporty So Fine Skin Matching Foundation (vanaf november verkrijgbaar voor €3,99).

 photo misssporty5.jpgIk heb de tint ‘020, Soft beige’. Expres een tint donkerder dan de lichtste tint (‘010, Fair’), zodat ik goed kan testen of de foundation zich aanpast aan mijn huid.

 photo f1f9467d-8402-4226-9c84-c6456f3e2294.jpgTer vergelijking: op bovenstaande foto zie je links mijn MIYO foundation en rechts de Miss Sporty foundation. Zoals je ziet is de Miss Sporty foundation een tint donkerder, maar vooral een stuk geler (het grote euvel bij drogisterij foundations).

 photo misssporty2.jpgOp mijn gezicht valt het gele minder op dan ik had verwacht. Hoewel de foundation eigenlijk niet helemaal mijn kleur is, vind ik dat ik er prima mee over straat kan. Ik heb dus wel degelijk het gevoel dat de foundation zich een béétje aanpast aan de toon van mijn huid, maar aan de andere kant ben ik ook bang dat ik het me inbeeld omdat het de bedoeling is dat de foundation het doet.

Conclusie: ik ben iets minder sceptisch over color adapting foundations, merk ik, maar nog steeds sceptisch. Ook omdat ik niet weet hoe het werkt: hoe kan een foundation zich nou aanpassen aan een tint? Dat het zich aan kan passen aan de warmte van je huid of een PH-waarde begrijp ik, maar aan de kleur… ?

Wanneer ik echt niet mijn eigen tint zou kunnen vinden zou ik voor de zekerheid op deze (anderen kan ik niet beoordelen) color adapting foundation vertrouwen, maar liever zoek ik verder of meng ik tot ik gewoon een foundation heb die écht zo dicht mogelijk bij mijn eigen tint zit. Wel zo duidelijk.


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties