logo
9 October 2013

Mijn favoriete huidverzorging

Gepost in beauty

Lang geleden heb ik er al eens over geschreven: de producten van 100% Organics. Ik had toen veel last van mijn huid en was erg aan het zoeken wat ik nou (het beste) wel en niet op mijn huid kon smeren. De natuurlijke producten van 100% Organics sloten goed aan bij hoe ik toen leefde: zoveel mogelijk natuurlijk en gezond. Ik werd in die tijd behandeld door een homeopaat en dan heb je dat hè?

Het merk 100% Organics was echt een uitkomst voor mij. Toen ik last kreeg van mijn huid werd mijn huid ook gelijk veel droger en was er geen crèmepje meer dat echt iets voor mijn huid leek te kunnen doen: alles was binnen vijf minuten ingetrokken en als ik ‘s avonds nachtcrème aanbracht werd ik dan ook ‘s ochtends wakker met een droge en trekkerige huid. Mijn huid had gewoon meer hydratatie, of hoe je het ook wilt noemen, nodig dan een gemiddelde crème kon bieden. Via Missbio.nl (een webshop waarvan ik inmiddels het liefste alles zou willen uitproberen) ontdekte ik dat de dag- en nachtcrème van 100% Organics me dit konden bieden. ‘Crème’ is trouwens niet het goede woord voor deze producten: het is een balsem wat ik op mijn gezicht smeerde.

 photo 100Organics1.jpg

In ieder geval, sinds het beter gaat met mijn huid komt het voor mijn gevoel ook niet meer zo precies wat ik in mijn lichaam stop en wat ik erop smeer (al zou ik daar weer veel secuurder in moeten worden!). Aangezien de producten van 100% Organics aan de prijs zijn (€14,95 en €16,95 voor 15 ml), ging ik dan ook weer gewoon over op Nivea, HEMA en Kruidvat crèmepjes. Totdat ik merkte dat ik van die crèmes zoveel nodig had om mijn huid gehydrateerd te houden (wat zelfs met een grote hoeveelheid dus niet eens lukte), dat ik me af ging vragen of ik inderdaad wel goedkoper uit was als ik er zo regelmatig nieuwe potjes moest kopen.

Ik heb het niet uitgerekend, want wat de uitkomst ook was: ik wilde weer aan de 100% Organics. De producten waar ik ooit zo blij mee was. Als ik namelijk íets op wil steken van wat ik toen met mijn huid heb meegemaakt dan is het wel dat je op je lichaam zuinig moet zijn, het moet koesteren, er goed voor moet zorgen en er dus liever niet te veel op moet bezuinigen.

 photo 100Organics2.jpg

Met een potje 100% Organics balsem dat ongeveer vijf keer zo klein is als een gemiddelde pot crème kan ik twee tot drie keer langer doen. De balsem van 100% Organics is namelijk heel geconcentreerd, waardoor je er maar weinig per keer van nodig hebt (maar laat ik eerlijk zijn: als ik niet op geld zou hoeven letten zou ik er alsnog het liefste drie keer zoveel van opdoen).

Ik baal er echt van dat ik bij mijn vriendje nog een tube Nivea dagcrème heb staan die ik van mezelf op moet maken, want ik heb bij deze aan mezelf beloofd: voor minder dan 100% Organics doe ik het niet meer.


Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties