logo
27 October 2013

Twintig

Gepost in mijn outfits

 photo Twintig1.jpg
 photo Twintig6.jpg
 photo Twintig2.jpg
 photo Twintig4.jpg
 photo Twintig3.jpg
 photo Twintig7.jpg
 photo Twintig9.jpg
 photo Twintig5.jpg
 photo Twintig8.jpg

Toen ik zestien werd, had ik zoiets van: whatever. Toen ik achttien werd was ik ook niet erg onder de indruk. Nu ik twintig word heb ik echter opeens zoiets van: this is getting serious. Ik ben geen tiener meer, ik ben een twintiger! Mijn leeftijd klinkt opeens niet meer zo jong vergeleken bij die van mijn vriendje en vriendinnen, die allemaal in de twintig zijn. Ik merkte dat ik de laatste maanden blij was dat, als iemand naar mijn leeftijd vroeg, ik nog kon zeggen dat ik ‘pas’ negentien ben. Alsof er dan nog minder van me verwacht wordt.

Aan de andere kant: I’m ready for it! Ready om oud te worden! Ik heb geen zin in rimpels, maar wel om ‘in balans’ te raken. Elke vrouw zegt namelijk in een interview dat ze op haar veertigste veel gelukkiger is dan ze op haar twintigste was, so we better get this over with.

Iets waaraan ik kan merken dat ik “oud” word? Ik vind mijn verjaardag elk jaar een stukje minder leuk (maar nog steeds leuk, want “vroeger” vond ik het héél leuk): het wordt een ‘ohja, dat komt er ook nog aan’-ding. Al jong, vanaf dit jaar, heb ik daarom besloten dat ik genoeg verplichtingen heb en van zoiets als ‘mijn feestje’ niet nóg een verplichting ga maken. Er zijn geen mensen die ik vandaag verwacht (al ben ik heel blij met wie er vanavond nog even beloofd heeft langs te komen!) en ik ga vandaag doen wat ik het allerleukste vind om te doen (en daarmee voor het eerst niet thuis zijn op mijn verjaardag): struinen door Amsterdam.

Bedrukt.nl custom made t-shirt met ‘twintig’ opdruk (kun je hier vinden)
C&A zwart/wit rokje met veren (hier kun je een look-alike vinden)
Primark spijkerjasje (hier kun je een look-alike vinden)
ZARA zwarte enkellaarsjes met gesp (hier kun je look-alikes vinden)
H&M zwarte wollen hoed (hier kun je een look-alike vinden)
Chanel nagellak in ‘Alchimie’ (kun je hier vinden)

Foto’s door Yara Verheij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties