logo
31 January 2014

Ideeën voor het een béétje vieren van Valentijnsdag

Gepost in overig

Afgelopen weekend gaf ik jullie een kadotip voor Valentijnsdag die ik zou aanraden (en dus ook aangeraden heb) als je voor Valentijnsdag een kado zoekt. Óndanks dat ik weet dat de meesten van jullie helemaal niet zo op kadotips voor Valentijnsdag zitten te wachten, omdat de meesten van jullie niet zoveel om Valentijnsdag geven.

Dat weet ik ja, na vijf jaar bloggen en elk jaar weer jullie reacties en mening over Valentijn lezen. Toch vind ik het zelf altijd leuk om íets Valentijn-gerelateerds te doen op deze dag. Of je nu een vriendje (of vriendinnetje) hebt of niet en of je nu gewoon de hele dag moet werken of naar school moet of niet: er zijn al genoeg “gewone” dagen, waarom niet toch een béétje Valentijnsdag vieren?

Hoe je dat bijvoorbeeld doet?

Verstuur Valentijnskaarten

Geef toe: een kaartje ontvangen op Valentijnsdag is toch véél leuker dan de de achtenzeventigste kerstkaart in de bus vinden? Een Valentijnskaart versturen en/of krijgen is origineler en – mits je het persoonlijk maakt natuurlijk- persoonlijker. Zo’n kaart kun je aan iedereen versturen als je Valentijnsdag ziet als een dag die over liefde in zijn algemeenheid gaat. Vriendinnen, ouders, broers, zussen of -lekker clichè, maar leuk anyway- iemand op wie je al tijden verliefd bent.

Verwen jezelf met een lekker product/ritueel

Als we er dan toch vanuit gaan dat Valentijnsdag over liefde in zijn algemeenheid gaat, dan gaat Valentijnsdag dus óók over de liefde voor jezelf. Heb of weet je niemand om Valentijnsdag mee te vieren? Doe het met jezelf en koop bijvoorbeeld een lekker beautyproduct op 14 februari. Merken/winkels die een speciale Valentijnscollectie hebben zijn bijvoorbeeld OriflameLushHEMA en Philosophy.

Wil je geen geld uitgeven, maar wel iets “Valentijns” doen? Neem een bad met een bruisbal die je nog hebt liggen, doe overal in huis kaarsjes aan en/of kijk een romcom.

Verwerk een beetje Valentijnsdag in je outfit

…door bijvoorbeeld rood aan te doen, een beanie met hartje erop te dragen of voor een shirt met een verliefde Mickey & Minnie te gaan. Veel mensen zal de link met Valentijnsdag niet opvallen, maar als het jóu maar vrolijk maakt.

Neem hartjeskoekjes of -cupcakes mee naar school/werk

Dit maakt je gegarandeerd populair en is ideaal om te doen als je je er een beetje ongemakkelijk bij voelt om een specifiek iemand te vragen om Valentijnsdag met je te vieren: je viert het op deze manier gewoon met iedereen die toevallig in de buurt is.

Gebruik Valentijnsdag als excuus voor nieuwe lingerie

Als je een vriendje hebt zal hij je dankbaar zijn en zo niet: lees de tekst onder kopje twee nog eens. Nieuwe lingerie koop je bijvoorbeeld bij HunkemöllerLivera, V&D of wehkamp.nl

Veel plezier!

Foto door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties