logo
29 January 2014

Ik ga dry skin brushing proberen!

Gepost in beauty

Ik ben dol en steeds doller op beauty rituelen. Een masker hier en daar, een manicure of pedicure… zojuist genoemde rituelen kennen we allemaal. Echter, ik houd juist ook van de wat minder bekende, maar even goed populaire beauty behandelingen die je zelf kunt uitvoeren. Daarbij is het immers nét wat spannender of het werkt en áls het dan werkt, voelt het toch een beetje als je eigen ‘beauty geheimpje’.

Een voorbeeld van zo’n wat minder bekend, maar toch populaire behandeling is dry skin brushing. Ik ontdekte het dry brushing fenomeen via Pinterest (echt, sinds ik daar actief ben is er een wereld voor me open gegaan!) en ben het sindsdien een aantal keer tegen gekomen als beauty tip.

Dry skin brushing betekent eigenlijk wat je denkt dat het betekent: je droge huid “borstelen” met een droge borstel. Er zijn mensen die hier lyrisch over zijn en er zijn mensen die het onzin vinden. Voorstanders zeggen dat het de huid strakker maakt, dat cellulitis erdoor afneemt, dat het de doorbloeding stimuleert en dat het dode huidcellen verwijdert en je lichaam ontgift. Tegenstanders zeggen dat dit het niet doet en dat de voordelen allemaal illusies zijn. Sommigen zeggen dat er door dry brushing zelfs huidproblemen kunnen ontstaan. Die laatste groep lijkt echter erg in de minderheid.

Is dry skin brushing nu wel of niet aan te raden? Ik wil het gewoon gaan proberen! Omdat ik benieuwd ben wat het met mijn huid doet, maar vooral omdat ik benieuwd ben wat het met mijn darmen doet. Het schijnt dat dry brushing ook veel effect kan hebben op je organen -je huid is overigens ook een orgaan- namelijk en bijvoorbeeld de spijsvertering kan verbeteren. Mijn darmen zijn echt mijn zwakke plek, dus die kunnen wel wat ondersteuning gebruken.

Gisteren heb ik via eBay een borstel aangeschaft die wordt aangeraden voor dry brushing – deze– en als ik hem ontvangen heb ga ik hem een tijdje testen om vervolgens met jullie te delen wat mijn ervaring is.

Wil je uitgebreider lezen over dry brushing? Hier kun je artikelen vinden over het fenomeen:

Beautygloss Salusi The Grass Skirt The beauty department

Bron afbeelding.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties