logo
22 January 2014

Mijn beauty wishlist

Gepost in beauty

In mijn shoplog vertelde ik al dat ik momenteel in een ‘beauty fase’ zit. Ik denk dat dit vooral komt doordat ik pas sinds kort bijvoorbeeld echt weer oog make-up kan dragen. Ook nadat mijn huidproblemen zo goed als verdwenen waren (nu ongeveer een jaar geleden), bleef ik regelmatig last houden van eczeem rond mijn ogen namelijk. Gelukkig heb ik daar op dit moment nog maar zo weinig last van dat het me niet meer belemmert in het dragen van make-up.

Ik realiseerde me, nadat ik die shoplog had opgenomen, dat er maar weinig mensen zijn die weten dat ik eigenlijk net zoveel van beauty houd als van mode. Voor mij horen de twee bij elkaar, maar op dit moment ben ik misschien nog wel meer met beauty bezig dan met mode, omdat ik bij de eerste gewoon het gevoel heb een inhaalslag te “moeten” maken. Ik denk, als ik geen last had gekregen van mijn huid, dat ik inmiddels visagist was geweest: zo erg was ik ‘into’ make-up op het moment dat mijn huid make-up niet meer toe wilde laten. Op dit moment vind ik beauty zo leuk, omdat ik het gevoel heb op beautygebied nog veel meer te kunnen leren, proberen en onderzoeken. Op modegebied heb ik dat grotendeels allemaal al gedaan.

Helaas is het vol overgave bezig zijn met make-up, wat ik een paar jaar geleden wel deed, vanaf mijn huidproblemen tot ongeveer nu toe nooit helemaal terug gekomen. Dat ik van het ene op het andere moment zoveel last kreeg van mijn gezicht (niet alleen mijn huid, maar ook mijn ogen bijvoorbeeld) heeft er nog veel meer ingehakt dan ik mezelf toen realiseerde, denk ik.

Ik hoop dat ik de komende jaren dat zorgeloze gevoel tegenover en de lol in make-up weer langzaamaan terug zal krijgen.

Het is best heftig als je lichaam je van de ene op de andere dag zo tegenwerkt. Het maakt bijvoorbeeld dat ik make-up dragen en mijn gezondheid in zijn algemeenheid niet meer als iets vanzelfsprekends zie. Dat is aan de ene kant heel goed natuurlijk, maar aan de andere kant is daardoor ook een beetje het ongeremde eraf gegaan dat ik had toen ik met make-up “speelde” voordat ik last van mijn huid kreeg. Ik hoop dat ik de komende jaren dat zorgeloze gevoel tegenover en de lol in make-up weer langzaamaan terug zal krijgen.

Tot slot: hierboven vind je een deel van mijn niet zo bescheiden beauty wishlist (het Sleek palette is er overigens inmiddels weer af, gezien de niet al te positieve review van Vera). Wat je erop ziet staan is: Lancôme Hypnôse Doll Eyes mascara Chanel Le Blanc De Chanel Chanel Illusion d’Ombre Impulsion / Maison Martin Margiela Replica Beach Walk MAC Prep + Prime Finishing Pressed Powder Viktor & Rolf Flowerbomb.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties