logo
27 January 2014

Mijn outfit naar mijn tweede dag Fashion Week

Gepost in mijn outfits

Het werd niet de TOPSHOP jas en ook niet iets anders spectaculairs: mijn outfit voor mijn tweede Fashion Week dag was lichtelijk underdressed voor het event in kwestie, maar toch zaten er voor mij genoeg elementen in die de outfit ‘Fashion Week’ maakten voor mij. Mijn vriendje, die me vergezelde, zei: ‘Aan het begin van de dag vond ik je outfit echt saai, maar ik wende eraan en nu vind ik ‘m eigenlijk wel cool’. Dat is ook hoe ik het ervaarde: als ik naar mezelf keek dacht ik in eerste instantie ‘niet bijzonder’, maar ging ik verder kijken dan vond ik dat mijn outfit toch genoeg interessante elementen had om Fashion Week-waardig te zijn.

Zoals? De flatform loafers, die vrij apart zijn. Ook de jas is niet standaard. De sjaal, ook wel vuilniszak genoemd, is bovendien niet doorsnee, maar ook: de combinatie van wit en warme kleuren is iets anders dan anders. Wit wordt vaak in de klassieke zwart/wit combinatie gecombineerd (die prachtig is, daar niet van: deze outfit is ook nog altijd voor het grootste deel zwart/wit), maar weinig met bijvoorbeeld cognackleur. Ik probeerde wit daarom eens uit met een cognactint en het resultaat vind ik zelf erg geslaagd.

Wat ik verder leuk vind is dat deze outfit niet wordt gemaakt door één statement piece, wat bij mijn outfit van een jaar geleden bijvoorbeeld wel het geval was: de ketting máákte de outfit. Daar is niets mis mee, maar het is vrij makkelijk: iedereen had die ketting om kunnen doen (oké, hem uitzoeken, kopen en hem zo combineren is niet iets wat iedereen zou doen, maar je begrijpt wat ik bedoel). De combinatie die ik hier draag had niet iedereen kunnen maken of had in ieder geval niet iedereen gemaakt: die is echt ‘Suz’. Met name dus door het redelijk onvoorspelbare kleurgebruik. I like that. 

P.S. Niet mijn beste outfitfoto’s, maar buiten was het pokkenweer en binnen wat het donker en druk. Het is beter dan niets, I guess.

Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties