logo
20 January 2014

Zo combineer ik mijn Russische sjaal het liefste

Gepost in mijn outfits


…met veel zwart, zodat de mooie, felle kleuren er lekker uit knallen, en mijn grote flaphoed (die zóveel doet met een outfit!). Door de sjaal, de hoed, de lichte muren en de oranje hekjes op deze foto krijg ik een heel buitenlands gevoel. Een gevoel alsof het helemaal geen Nederlandse januari en helemaal geen Blue Monday is. En dat vind ik heulemoal niet erg.

Terwijl ik in deze hoedanigheid (haha) bij de bushalte stond, zei een vrouw tegen me: ‘Leuk, die hoed! Mensen dragen veel te weinig hoeden en mutsen tegenwoordig!’. Ik vond het grappig dat te horen, omdat ik -toen ik nog niet zo lang floppy hoeden droeg- in het begin vooral het gevoel had raar aangekeken te worden met een grote hoed op, in plaats van dat mensen het waardeerden. Dat gevoel had ik volgens mij vooral omdat ik me zelf nog een beetje ongemakkelijk voelde onder een breed hoofddeksel. Door mijn onzekerheid vallen dan vooral de negatieve opmerkingen op, máár staat zo’n hoed me waarschijnlijk ook echt minder goed. Als ik iets met meer zelfvertrouwen draag, dan is mijn ervaring dat daar vaak gelijk veel minder lacherig op gereageerd wordt (dan dat je misschien zou denken of waar je misschien bang voor bent). Ik wil het nog maar eens geschreven hebben, speciaal voor alle dames die me ooit getweet, -maild, of gereageerd hebben met de boodschap dat ze iets niet durfden te dragen.

Omdat ik deze outfit met hakken iets té opgedirkt vond worden, draag ik onder mijn kokerrok casual, zwarte laarzen van Bullboxer. Wat vind je van het geheel?

YesStyle lichtgeel vest (hier kun je een look-alike vinden)
Luxyra zwarte, wollen, Russische sjaal (kun je hier vinden)
C&A zwarte kokerrok (hier kun je een look-alike vinden)
Bullboxer zwarte laarzen (kun je hier vinden)
H&M zwarte, wollen hoed (hier kun je een look-alike vinden)
NYX lipstick in ‘Narcissus’ (kun je hier vinden)

Foto’s door Chantal van der Meijden.

 

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties