logo
14 March 2014

Cloud Nine Magical Quick Dry potion vs. CHI Iron Guard

Gepost in beauty

Een tijdje geleden was ik op bezoek bij Cloud Nine, zoals jullie in een vlog hebben kunnen zien. Van eigenaresse Evelien kreeg ik de Magical Quick Dry potion mee. Ze zei dat wanneer ik de spray zou gebruiken op nat haar mijn haar twee keer zo snel zou drogen en bovendien heel zacht zou aanvoelen, naast het feit dat de potion beschermt tegen hitte.

Dat wilde ik natuurlijk proberen! Ook al zijn het twee verschillende producten, ik besloot de Quick Dry potion te vergelijken met de CHI Iron Guard. Ik weet het: CHI is voor Cloud Nine speaking about the devel (en omgekeerd waarschijnlijk), maar de Iron Guard was een product dat ik nog had staan en het meest vergelijkbaar was. Bovendien leek het me ook wel interessant om juíst twee grote concurrenten met elkaar te vergelijken.

De twee producten zijn in zoverre verschillend, dat de Iron Guard in principe alleen beschermt, terwijl de Quick Dry potion ook de droogtijd verkort en verzorgt. De prijs van beiden verschilt dan ook. Voor de Quick Dry potion betaal je €26,95 voor 200 ml., terwijl je voor de Iron Guard €14,88 voor 250 ml. betaalt. Een flink prijsverschil, waardoor ik wilde weten: is de Quick Dry potion zijn extra geld waard?

…waardoor ik wilde weten: is de Quick Dry potion zijn extra geld waard?

Om te beginnen besloot ik simpelweg mijn haar een paar keer te föhnen in combinatie met de Quick Dry potion en een paar keer in combinatie met de Iron Guard. Steeds legde ik er een stopwatch naast om te klokken hoe lang het zou duren voordat mijn haar helemaal droog was. Het resultaat zie je hierboven: waar ik ongeveer vierenhalve minuut bezig was met föhnen als ik de Quick Dry potion had gebruikt, was ik bijna zes minuten bezig als ik de Iron Guard had gebruikt. De Quick Dry potion is dus niet twee keer zo snel, maar ik kan me voorstellen dat dit wel het geval is bij mensen die fijn en dun haar hebben. Ik heb zelf dik en veel haar.

Voor alleen die anderhalve minuut tijdverschil zou ik de Quick Dry potion niet kopen in plaats van de Iron Guard, maar wél voor wat de Quick Dry potion met mijn haar doet. De substantie maakt mijn haar súper zacht! Niet alleen direct na het föhnen, maar ook de dagen erna. Bovendien ruikt het heerlijk. De Iron Guard daarentegen doet eigenlijk niets anders voor mijn haar dan beschermen en is daarmee prima, maar niet bijzonder.

Ik vind €26,95 aan de dure kant voor een haarstyling product, maar wanneer de mogelijkheid er is zou ik de Quick Dry potion zeker kopen als deze op is. Je doet lang met de 200 ml. en ik geef liever wat meer uit aan echt goede haarproducten (zie ook dit filmpje) dan aan producten die me waarschijnlijk teleurstellen of me al hebben teleurgesteld. De Iron Guard zou ik overigens ook best weer kopen als ik alleen een beschermende spray nodig zou hebben, maar deze is niet nodig wanneer ik de Quick Dry potion gebruik.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties