logo
10 March 2014

Face of the day met o.a. Essence Smokey Eyes Set

Gepost in beauty

Van alle nieuwe producten van Essence en Catrice die ik tot nu toe heb geprobeerd is de Essence Smokey Eye set me helaas het meest tegen gevallen. Hoewel de pigmentatie van het oogschaduwpalketje erg goed is, is de structuur van de oogschaduw niet fijn. De oogschaduw ‘veegt’ en blend niet lekker en werkt daarom vrij stroef. Je ziet dit ook een beetje terug op mijn ooglid, vind ik: de oogschaduw ziet er wat vlekkerig uit. Ook al blééf ik blenden, waardoor er wat oogschaduw op m’n wimpers is gekomen, zoals je ziet. Dat was niet de bedoeling, maar vind ik eigenlijk wel wat hebben: ik heb een soort ombre wimpers -van zwart naar grijs- nu.

Gelukkig heb ik voor deze Face of the day ook een aantal nieuwe Essence en Catrice producten gebruikt die ik wél heel fijn vind en aan te raden. De Essence Heat Wave blush bijvoorbeeld: hoewel ik ‘m eigenlijk alleen om het leuke ombre effectje kocht, is het echt een favoriet geworden en draag ik ‘m vrijwel dagelijks sinds ik ‘m heb. Ook ben ik fan van het Catrice Prime And Fine Mattifying poeder, dat ik hier draag. Ik heb lange tijd een gekleurd poeder gebruikt voor mijn gezicht, maar ik denk dat ik over ga stappen naar een ‘translucent’ poeder (wat ik hier dus al heb gedaan). Het oogt natuurlijker.

De absolute budget topper van deze look vind ik echter het Essence Big Bright Eyes highlight pencil, die je wenkbrauwen een optische lift geeft. Het potlood is heerlijk romig, smeert daarom makkelijk uit en is goed in de huid te blenden. Dit is er ook één die ik, sinds ik ‘m heb, dagelijks gebruik.

Wat ik precies heb gebruikt?

Revlon Photoready perfecting primer (kun je hier vinden)
MAC Studio Fix Fluid foundation, NW10 (kun je hier vinden)
Yves Saint Laurent Touche Éclat concealer, 2 (kun je hier vinden)
Illamasqua Under Eye Concealer (nummer weet ik niet) (kun je hier vinden)
Catrice Prime And Fine Mattifying Powder
Essence Big Bright Eyes highlight pencil, 01 highlight it… nude
Catrice Sun Glow Shimmering Bronzing Powder, 010 Shimmering Bronze
Essence wenkbrauwpoeder (naam weet ik niet)
Too Faced Shadow Insurance oogschaduwbasis (kun je hier vinden)” target=”_blank”>hier vinden)
Essence Smokey Eyes Set oogschaduwpalette, 01 smokey night
Chanel Le Volume de Chanel mascara, 40 (kun je hier vinden)
Yves Saint Laurent Volupté Sheer Candy lipstick, 03 Pamplemousse Glacé (kun je hier vinden)

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties