logo
4 March 2014

Heerlijke nieuwe geuren voor de lente

Gepost in beauty

De afgelopen maand zijn er een aantal heerlijke nieuwe lentegeuren uitgekomen, die ik graag aan je wil laten zien. Ik ben de laatste tijd namelijk steeds meer into parfum!

Jil Sander Woman III is geen nieuwe geur, maar een klassieker die opnieuw is uitgebracht. Woman III valt onder ‘THE ESSENTIALS’ van Jil Sander en de vormgeving is daar ook naar: de flacon is vrij basic, maar daardoor tijdloos. Ik vind het parfum erg zwaar en iets wat mijn oma had kunnen dragen, maar op sommige momenten (vooral ‘s avonds en op speciale gelegenheden) vind ik het heerlijk om zo’n geur te dragen: ik voel me er super chic door. Ingrediënten van deze geur zijn onder andere sinaasappel, anjer en patchoeli.

Jil Sander Evergreen is écht een lentegeur. Hij is heerlijk fris en heeft ingrediënten als jasmijn, vanille, peer en grapefruit. Het is dus een fruitige, bloemige en daarmee “luchtige” geur. De naam doet dat ook al een beetje vermoeden.

Rosabotanica van Balenciaga is heel kruidig en uitgesproken. De flacon vol met bloemen, maar met tegelijkertijd strakke, grafische letters is al even uitgesproken: Rosabotanica is geen dertien in een dozijntje. Ingrediënten van deze parfum zijn bijvoorbeeld roos, hout, hyacinth en amber.

CK One for her is volgens het persbericht ‘energiek, maar intens’ en daar ben ik het helemaal mee eens. Het is een frisse geur, maar geen luchtige. Ik vind het ook een beetje een mysterieuze geur, omdat ik ‘m de ene keer als ik ‘m ruik meer bloemig vind en de andere keer meer kruidig. CK One for her is niet heel goed te duiden. In deze geur zitten onder andere viooltjes, amber, patchoeli en fruit.

Laatst zei ik het nog tegen Vera: ik vind bijna nooit een parfum vies of niets (behalve als het hele goedkope is dan). Ik vind bijna alle geuren wel wat hebben, elke geur is gewoon ánders. Ze zijn voor mij niet allemaal voor elke dag, elk moment en elke mood, maar net zoals voor mijn kledingstijl geldt: ik wissel graag af. De ene dag heb ik echt zin in het één en de andere dag meer in het ander.

Jil Sander Woman III is een eau de toilette en kost €44,39 voor 50 ml., Evergreen is ook een eau de toilette en kost €61,06 voor 50 ml., Rosabotanica is een parfum en kost €88,56 voor 50 ml. en tot slot: CK One for her is een eau de toilette en kost €37,22 voor 50 ml..

Mijn favorieten zijn zeker weten Evergreen en CK One for her. Wat fijn dat CK One for her zo betaalbaar is!

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties