logo
6 March 2014

Mijn eerste plog: 5 maart 2014

Gepost in overig


Goedemorgen! Het is 08:00 uur, maar ik ben nog niet helemaal wakker, want ik ben geen ochtendmens. En m’n huid is een verschrikking op het moment, maar gelukkig zie je het minder goed als de zon er fel op schijnt.Altijd het eerste wat ik doe op een dag: mijn cavia’s eten geven.Altijd het tweede wat ik doe op een dag: heel veel crème op mijn gezicht smeren. Want mijn huid is ontzettend droog en, hoeveel en wat ik er ‘s avonds ook opsmeer, kurkdroog als ik wakker word. Dit is mijn ‘everyday’ laadje.Hallo Clarisonic! Ik vind jou nog een beetje spannend, maar wel heel leuk.Thee zetten voor Bas en mij, want Bas slaapt dinsdagavond vaak bij mij en toevallig had ie nu woensdagochtend vrij.Vervolgens ga ik naar mijn konijnen, want die lusten ook wel wat zo te zien.En dan: pakketjes uitpakken van de vorige dag.Dit zat erin: mooie leren vanHaren laarzen en haarspullen en MAC make-up die ik had besteld.Thee en yoghurt met honing. Ik eet en drink het altijd als het er is. Creatiever worden met eten komt wel als ik op mezelf woon.Kijk: Bas woont op zichzelf en eet wél fancy. Hij heeft allerlei superfoods van thuis meegenomen voor zijn ontbijt.Even (schone was) opruimen.Ik had mijn haar dinsdagavond ingevlochten en toen ik het er gisterochtend uithaalde zag het er zo uit.Een ‘outfit of the day’ samengesteld met de nieuwe vanHaren laarzen.Parfum en nails of the day.Make-uppen!Klaar met make-uppen (en aangekleed)! Ik heb nog even een sjaal om gedaan, want zonder vond ik de outfit een beetje saai.Om 10:30 met de bus naar de stad.In de stad gauw hier voorbij lopen!Een pakketje posten.En dan nog een half uurtje wachten voordat Chantal er is (zie de reflectie). Vind ik niet erg: lekker Facebook, Twitter, Instagram, het hele rataplan bijlezen.Daar is ze dan! We maken weer wekelijks outfit foto’s samen en soms gaat dat heel snel, maar dit keer hebben we eerst een uur gekletst voordat we begonnen. Ik vind het altijd leuk om naar Chantal te luisteren omdat ze zoveel ouder is, dus meer levenservaring heeft, maar ook gewoon een heel eigen kijk heeft op dingen.Daarna maakten we eerst foto’s van haar……en toen van mij. De bedoeling was eerst om dit als mijn achtergrond te gebruiken, maar we kozen uiteindelijk toch voor iets anders.Weer wachten op de bus terug.Eenmaal thuis even bellen met mijn vader, een advocatenkantoor, Juridisch Loket en mijn mail scannen.Tussendoor kan ik niet van de koekjes afblijven. Té lekker zijn Digestive’s.En toen was het alweer half drie.Afgelopen weekend kocht ik twee tafeltjes bij IKEA en mijn vriendje had de roze vast voor me in elkaar gezet ‘s ochtends, toen ik al weg was en hij nog niet. Lief! Dat was net een klein mini beetje mentale steun dat ik nodig had. Vervolgens was ik wel helemaal trots dat ik de witte zelf heb gedaan (ook al had een blinde hond het ook gekund).Ik wil buiten foto’s gaan maken voor een campagne die eraan komt, maar de zon gaat nét weg.Komt ie nou nog of niet?De foto’s zijn gemaakt, maar het stilleven dat ik voor de foto’s had gemaakt moest ook weer opgeruimd worden. Wie raadt wat dit is?Stofzuigen! Dat doe ik door mijn cavia’s zo’n twee keer per dag even snel.Items geselecteerd voor de Suz shop. En daarna gauw fotograferen voor het donker wordt!Nieuwe H&M sportkleding uitpakken. Links blijft, rechts gaat.M’n make-up kwasten wassen.Het is 18:00 uur en ga ik macaroni eten.Ondertussen even Eén Vandaag kijken. Blijf ik ook nog een beetje betrokken bij de wereld.Naar de sportschool. Of nou ja, hier ben ik er al.Weer thuis gaat mijn make-up eraf.Douchen en haren wassen! (de lamp in de badkamer is stuk, vandaar de donkere foto)Na het douchen weer smeren, smeren, smeren. Ook m’n voetjes.Dan is het 22:00 uur en open ik in pyjama (en met nat, druppend haar) op de bank mijn laptop voor het eerst vandaag. Dat is zeldzaam, al doe ik steeds meer op mijn telefoon.Normaal eet ik ‘s avonds nog vaak yoghurt met granaatappelpitjes, maar die laatste zijn er nu niet, dus eet ik cherrytomaatjes en druiven. Terwijl mijn haar droogt maak ik de post voor donderdagmiddag (vanmiddag dus), deze plog, beantwoord ik mijn mails, zet ik een nieuwe outfit op Lookbook, verander ik mijn Pop Up, etc. Nu is het 01:45 en ga ik mijn cavia’s groenten geven en slapen. Dit kon ik allemaal niet meer vastleggen want ik maakte zóveel foto’s vandaag (drie keer zoveel als ik nu laat zien): mijn batterij is leeg.Al een tijdje wilde ik het ook eens doen: ploggen. Voor wie het niet weet: het staat voor photo bloggen en er wordt mee bedoeld dat je een dag alles (nou ja, bijna alles) vastlegt wat je doet.

Voordat deze eerste plog er was hikte ik tegen dingen aan als: wat ga ik op zo’n dag nou wel en wat niet fotograferen? En wat is nou een representatieve dag voor wat ik zoal doe op een dag? Voor dat laatste geldt: er is in mijn geval geen representatieve dag, denk ik. Ik heb dus maar gewoon een willekeurige dag gekozen. En dat was woensdag, gisteren. Of eigenlijk dinsdag, maar toen had ik net slecht nieuws gehad en kon ik het even niet opbrengen. Gisteren was ik er weer een beetje van bijgekomen én scheen de zon. Ik had er zin in: in voor het eerst de hele dag plogfoto’s maken. Dat heb ik dan ook overenthousiast gedaan.

Een dag als deze vind ik eigenlijk perfect. Ik heb best wel veel kunnen doen, werd wakker naast mijn vriendje, het was goed weer en had ik een goed gesprek met Chantal. Het is een cliché, maar het zijn de kleine dingen die ‘het’ doen.

Overdag was ik lekker bezig en even niet achter de computer, nu ik dit schrijf is het nacht en ben ik nog steeds lekker bezig, maar dan wel achter de computer. Fijn, want achter de computer werk ik het liefste laat en in alle rust. Als ik dan overdag allerlei (andere) klusjes kan doen ben ik blij: klusjes kunnen me echt achtervolgen, dus ik ben altijd opgelucht en voel me voldaan als ik ze (tegen mijn zin in) gedaan heb.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties