logo
27 April 2014

Backstage beelden en het eindresultaat van mijn shoot voor Grazia

Gepost in fashion, persoonlijk

Het is 1 maart 2014 als ik van ongeveer 10:00 tot 20:00 (als ik het me goed herinner) in Amsterdam ben om zes keer op de foto te gaan voor Grazia. Door Grazia werd ik benaderd als ‘sample size’ blogger, terwijl mijn shootmaatje van de dag, Dionne, benaderd werd als ‘plus size’ blogger. De bedoeling was om ons er zes keer precies hetzelfde uit te laten zien, terwijl we zo’n vijf kledingmaten (en van huidskleur) verschillen. Het doel dáárvan was weer om te laten zien dat veel trends zowel mooi zijn op een maat 36 als op een maat 46. Het eindresultaat staat namelijk in het ‘beauty issue’ van Grazia, dat momenteel in de winkel ligt.

Tot de dag dat de Grazia in de winkel zou komen te liggen mocht ik niets van de kleding of aan backstage beelden laten zien en nu dus eindelijk wel. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te zien hoe het er achter de schermen bij een professionele fotoshoot aan toe gaat. Ik vond het super interessant om alleen al de trucjes van een styliste te zien. Zo had ze al mijn kleding expres een maat te groot geleend, zodat het zeker zou passen. Hierdoor had ik steeds aan de achterkant clips op de kleding zitten om de kleding kleiner te maken voor de foto. Want een styliste weet: aan te groot is wat te doen, aan te klein niet.

Krulletje hier, selfie daar, een beetje lachen tussendoor… ik heb de dag me lekker aan laten leunen. Naast dat ik gefascineerd was door de styliste, vroeg ik de visagiste het hemd van het lijf over wat welke producten ze gebruikte en waarom én kreeg ik Jimmy Choo’s aan mijn voetjes. Alleen al daarom was mijn dag goed, haha. Op de Choo’s mocht ik overigens niet één stap zetten, maar ik heb ze tenminste aan gehad!

Een fotograaf, styliste, assistent styliste, twee “modellen” en een visagiste de hele dag in de weer. En dat allemaal voor twaalf foto’s op zes (niet alleen door de foto’s gevulde) pagina’s van een weekblad. Ik realiseerde me weer eens hoeveel productie er achter een tijdschrift zit. Dat ze mijn site verkeerd hebben geschreven (fashionistaparty.com) moet ik ze dus maar vergeven, I guess.Dankjewel Natide, voor het maken van de backstage beelden!

Foto’s door Natide Ooink en mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties