logo
27 April 2014

Dit droeg ik op Koningsdag

Gepost in mijn outfits

Ik merk steeds meer dat ik het wel heel leuk vind om naar feestdagen toe te leven, maar dat -als het zover is- ik geen idee heb wat ik met ze aan moet. Ineens zijn de verwachtingen van zo’n dag heel hoog: een feestdag móet ook echt een feestdag zijn, want daar is het een feestdag voor. Ken je dat? Om een lang verhaal kort te maken: ik had gisterochtend helemaal niet meer zo’n zin in de dag. Daardoor werden mijn verwachtingen weer omlaag gehaald en werd het uiteindelijk toch best leuk.

Samen met Bas besloten we om naar de vrijmarkt in Utrecht te gaan (oké, ik besloot het en hij ging mee…). Eigenlijk wilde ik eens naar Amsterdam (daar ben ik nog nooit geweest tijdens Koninginnedag), maar aangezien we vorige week en volgende week ook al in Amsterdam zijn vonden we dat een beetje veel en duur worden en dus besloten we voor Utecht als compromis. Vorig jaar was ik ook in Utrecht en dat beviel goed. De vrijmarkt daar heeft veel meer sfeer dan in Arnhem, omdat de vrijmarkt over de hele stad verspreid is en mensen vaak letterlijk hun oude spullen voor hun deur verkopen. In Arnhem mag dat en gebeurt dat niet en dus is de sfeer in Utrecht veel spontaner. Bovendien is Utrecht groter en heeft de stad sowieso meer sfeer (maar ik sta bekend als Arnhemhater, dus ik ben wellicht niet objectief).

Wat me opviel deze Koningsdag: het leek wel alsof er véél minder oranje werd gedragen dan eerdere jaren. Ligt dat aan mij? Ik had het beeld dat tijdens Koninginnedag íedereen altijd in het oranje was, maar ik zag gisteren denk ik maar -pak ‘m beet- tweederde met één of meerdere items in het oranje. Anyway, hierdoor voelde mijn outfit uiteindelijk meer ‘Koningsdag’ dan toen ik van huis wegging. Aanvankelijk vond ik mijn outfit er namelijk niet zo ‘nationaal’ uitzien, maar ik vond wel dat ik er iets ‘stylish oranje’ van heb gemaakt. Al begrijp ik dat je op een dag als gisteren helemaal niet stylish wilt zijn en gewoon lol wilt maken en gek wilt doen, ik als modeliefhebber heb altijd een beetje het gevoel dat ik juist op dit soort dagen moet bewijzen dat oranje écht niet lelijk is. Ik moet helemaal niets, maar ik hoop het alsnog te kunnen bewijzen, omdat ik dat gewoon leuk vind.

vintage gekleurde polkadot top
H&M oranje blouse (hier kun je een look-alike vinden)
She Inside oranje jas (hier kun je andere She Inside jassen vinden)
Cheap Monday skinny jeans (hier kun je Cheap Monday jeans vinden)
Converse via Sarenza All Stars in Bleu Electric (kun je hier vinden)
C&A zonnebril met ronde glazen (hier kun je een look-alike vinden)
Pieces zwarte leren shopper (hier kun je een look-alike vinden)
OPI nagellak in ‘The Time Is Pow’

Foto’s door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties