logo
7 April 2014

Mijn ervaringen met de Clarisonic Mia 2

Gepost in beauty

De afgelopen weken heb ik dagelijks mijn Clarisonic Mia 2 reinigingsborstel gebruikt. Nu is het tijd om jullie te vertellen hoe dat ging en wat het resultaat is. Ik heb wat vragen bedacht over de Clarisonic Mia 2, waarvan jullie wellicht het antwoord willen weten. Aan de hand van die vragen zal ik mijn ervaringen delen.

Hoe werkt de Clarisonic Mia 2?

Heel simpel! En daar was ik heel blij verrast door, want ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen (wat toch vaak moet, als je te maken hebt met elektrische apparaten). Deze Mia 2 heeft helemaal geen gebruiksaanwijzing, er staan alleen wat aanwijzingen op de verpakking. Meer dan de Clarisonic uit de verpakking halen, hem opladen (waarna hij een maand werkt zonder opnieuw op te laden!), hem aanzetten en hem over je gezicht te bewegen in combinatie met een facewash of reinigingslotion hoef je niet te doen. Wanneer de één minuut -er wordt aangeraden de Mia 2 één minuut per dag te gebruiken- om is stopt de Mia 2 automatisch. Dit apparaat gebruiken is even makkelijk als tanden poetsen!

Dit apparaat gebruiken is even makkelijk als tanden poetsen!


Is mijn huid verbeterd door de Mia 2?

Ik ga maar gelijk over naar de meest belangrijke vraag: ziet mijn huid er zichtbaar beter uit (zoals Clarisonic belooft)? Deze vraag vind ik heel moeilijk te beantwoorden. Zoals jullie weten heb ik namelijk last van eczeem, ontstekingen en dergelijke op mijn gezicht en dat staat los van of ik de Clarisonic wel of niet gebruik. De eerste weken dat ik de Mia 2 gebruikte was mijn huid relatief heel slecht, op dit moment is mijn huid relatief heel goed. Het is lastig voor mij om te beoordelen of de Clarionic met beiden iets te maken heeft, omdat de conditie van mijn huid dus sowieso niet constant is. Wel heb ik zeker het idee dat de Mia 2 eerder goed dan slecht doet.


Hoe heb ik de Mia 2 ervaren?

Als heel fijn. Vooral omdat dat dagelijks minuutje met de Clarisonic echt voelt als een korte gezichtsmassage. Nadat ik de Mia 2 heb gebruikt voelt mijn gezicht heel fijn doorbloed, fris en een beetje “herboren”.


Wat wil je verder weten?

– Dat ik de Clarisonic niet langer zou gebruiken dan één minuut per dag. De eerste keer dat ik de Mia 2 gebruikte, dacht ik: zo, ik ga hem eens even grondig testen. Of nou ja, ik weet niet precies wat ik dacht, maar in ieder geval had ik me niet gerealiseerd dat Clarisonic natuurlijk niet voor niets een duur van één minuut voorschrijft. Nadat ik de Clarisonic wel vijf of zes minuten had gebruikt, was mijn huid de volgende dag dan ook knalrood en geïrriteerd. Vooral rondom mijn ogen. Sindsdien gebruik ik de Clarisonic dus niet strak rondom mijn ogen – wat ook niet de bedoeling bleek: het voorhoofd, je wangen, je neus en je kin zijn de zones die je moet hebben- én netjes maar één minuut.

– Ik heb de Clarisonic een tijdje twee keer per dag gebruikt (dus twee minuten per dag) en ook dat leek net te veel van het goede te zijn voor mijn gezicht. Bovendien vond ik het niet fijn om de Clarisonic ‘s ochtends te gebruiken, omdat ik echt het gevoel heb dat het de reinigingsborstel mijn porieën opent. Op deze manier kan huidverzorging beter intrekken, maar… make-up ook. Daar zit ik niet zo op te wachten, dus houd ik het nu bij één minuut in de avond.

– Dat als ik de Clarisonic in de avond gebruik, nadat ik mijn make-up heb verwijderd, de bovenkant van het borsteltje lichtbeige is in plaats van wit. De Mia 2 haalt dus inderdaad make-up van mijn gezicht die ik er handmatig niet vanaf heb kunnen krijgen en ik ben dan ook heel blij dat de Mia 2 dat nu voor me doet. Wat een vies idee dat dat er eerder gewoon op is blijven zitten!

De Mia 2 haalt dus inderdaad make-up van mijn gezicht die ik er handmatig niet vanaf heb kunnen krijgen

– Verder ligt de Clarisonic makkelijk in de hand en zit er een ideaal beschermhoesje bij (waardoor ik hem zó, huplakee, in mijn tas gooi als ik bij mijn vriend ben). Heel fijn dat er geen snoer aan een Clarisonic zit!

– Het borsteltje, dat je van de Mia 2 zelf af kunt halen, maak ik eenvoudig schoon met zeepvrije wasgel (een milde shampoo is een alternatief). Dat doe ik elke keer nadat ik ‘m gebruikt heb, want je huid schoon maken met een vies borsteltje lijkt me niet nuttig.

– Ik heb de Mia 2 niet onder de douche gebruikt (want: waarom zou ik, als het ook prima erbuiten kan?), maar dit kan wel, want de Mia 2 is waterdicht.


Conclusie?

Ik vind de Mia 2 echt een makkelijk, nuttig en prettig apparaat. Als ik een nieuw borsteltje koop voor de Mia 2 (het borsteltje  moet je om de drie maanden vervangen), dan zou ik het borsteltje kopen voor de meest gevoelige huid. Nu ik de Clarisonic maar één minuut per dag gebruik en niet rondom de ogen, is mijn huidige borsteltje ook prima, maar just to be sure zou ik een volgende keer dit borsteltje nemen.Hoewel €149,- niet niets is, zou ik de Clarisonic Mia 2 of een ander Clarisonic model echt aan iedereen aanraden. Je hebt maar één huid en het is zo belangrijk die schoon te houden! Voor zover ik weet kan dat niet op een andere manier even goed als met een Clarisonic.

De Clarisonic Mia 2 is hier exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties