logo
10 April 2014

Outfit inspiratie voor het dragen van culottes

Gepost in fashion

Hét model broek voor deze zomer is in de modewereld de ‘culotte’. Ik kan me voorstellen dat dat best even schrikken is, ik schat in dat jullie het niet erg warm krijgen van dit wijde model broek.

Laat ik eerst even beginnen met definiëren wat culottes precies zijn. Wat ik nu schrijf zuig ik overigens uit mijn duim of nou ja: is een conclusie die ik heb getrokken uit alle modellen culottes die ik inmiddels heb gezien (en dat zijn er heel wat, vandaar dat ik begon met ‘hét model broek’). Ik heb in ieder geval nergens een definitie gelezen en ken die dus ook niet met zekerheid, maar laten we voor het gemak op mijn concluderend vermogen vertrouwen.

Culottes zijn een broek met wijde pijpen. Waardoor deze soms meer op een rok lijkt, maar wanneer de pijpen minder wijd zijn hoeft dat niet. Culottes kunnen alle lengtes hebben, behalve echt lang. Culottes zijn altijd ‘cropped’ en dat ‘cropped’ kan variëren van een lengte tot aardig ver boven de knie tot een lengte van nét boven de enkel. Enfin, je ziet hierboven hoe culottes eruit kunnen zien.

Hoewel je zou denken dat zo’n wijd, cropped model hoogstens onelegant en lomp moet zijn, zie ik culottes constant in heel elegante combinaties. Waarschijnlijk juíst omdat deze broek dat nodig heeft.

Ik heb zelf overigens ook culottes, die ik al meerdere keren in een outfitpost gedragen heb. Check dezedeze en deze outfitpost.

Hoewel ik denk dat jullie niet al te positief gaan reageren op deze broek, zou ik je toch willen aanraden culottes een kans te geven. Ik denk namelijk dat er culottes zijn die je wél leuk vindt, die iets toegankelijker zijn (want: korter). Ik som er een paar op van:

ASOS / Forever 21 / Missguided boohoo…en wie weet: ben je over een tijd aan de wat minder toegankelijke (langere) modellen gewend. Je weet hoe we allemaal op de eerste skinny jeans reageerden, toch?

Bronnen foto’s:

EJSTYLE / afterDRK / Fashion Landscape / Mija / Pinterest / Raspberry & Rouge / THEFASHIONGUITAR / Thrift and Treads / VOGUE

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties