logo
28 April 2014

Wenkbrauwtwijfels

Gepost in beauty

wenkbrauw twijfels

Wenkbrauwen. Ik vind die van mij vrij lastig. Feit is dat ze niet zo indrukwekkend zijn van zichzelf, mijn wenkbrauwen, en dat ik dus in ieder geval vind dat ik ‘iets’ met ze moet. Over wat dat ‘iets’ is twijfel ik regelmatig. Nu bijvoorbeeld.

Verven, kleuren, tekenen, invullen, kammen, borstelen, in model brengen… aan wenkbrauwen kun je meer doen dan je je wellicht in eerste instantie realiseert. Ik kleur ze bijna altijd in met – de laatste tijd- een poeder. En oké, dan maak ik ze ook gelijk wat breder, langer, etc., want hé: I envy Cara.

Een poeder dus. Tot zover ben ik er wel uit denk ik, maar met alleen de keuze voor een poeder ben je er nog niet. Je hebt ook nog zoiets als een tint. Toen ik nog een potlood gebruikte voor mijn wenkbrauwen gebruikte ik een warme tint, omdat mijn haar toen ook nog veel warmer was van kleur. Inmiddels is de warmte voor het grootste deel uit mijn haar (hoewel er in de lengte en punten nog steeds veel warmte te vinden is). Daardoor denk ik de ene keer: een warme tint poeder wijkt te veel af en is dus te onnatuurlijk en denk ik de andere keer: een warme tint geeft juist een wat zachtere, warme uitstraling aan mijn gezicht.

Momenteel wissel ik een koel Essence wenkbrauwpoeder af met een warm beMineral poeder. Die laatste heb ik op de foto hierboven gebruikt. Het beMineral poeder vind ik fijner qua textuur, omdat het een zachter poeder is dan die van Essence, die fijner vervaagt en in tegenstelling tot Essence niet korrelt. Maar ik twijfel dus nog over de tint (die overigens ‘Husk’ heet).

Wat vinden jullie? Wat zouden júllie met mijn wenkbrauwen doen als je mij was?

Foto’s door mij.

 

 • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties
 • Ik vind jouw wenkbrauwen juist altijd het indrukwekkendste aan je gezicht, door de hoge hoek. Ik zou ze gewoon een beetje bij tekenen.

 • beyoutifool

  Ik vind poeder heel goed staan bij jou. Ik vind dat je erg mooie wenkbrauwen hebt waar ik stiekem jaloers op ben!

 • Ik zou je wenkbrauwen gewoon zo laten zoals je ze nu hebt! Ik hou echt van opvallende wenkbrauwen en die van jou zijn echt super mooi! Om jaloers op te worden! Gewoon zou houden dus! (Naar mijn mening) 😉

 • dailynailsart

  Ik zou voor een warme tint gaan.

 • Didi

  Ik vind dat je haar nu echt nog genoeg warmte heeft om ook een warme tint poeder of potlood voor je wenkbrauwen te gebruiken. ik vind het wel mooi van die aangezette wenkbrauwen. dat heb ik zelf ook altijd en ik mis het echt als ik het een dagje niet doe.

 • Hoe krijg jouw wenkbrauwen zo 'hoog' in de hoek? Ik snap dat nooit, haha.

  • eeeuhm, dat is de natuurlijk vorm volgens mij? ze lopen een beetje omhoog en daar houden ze op. dus alles na de hoek is vooral getekend. ik zou ze ook ronder kunnen tekenen hoor, maar dat vind ik niet mooi.

 • Ik vind je wenkbrauwen op de foto erg mooi eigenlijk 😀

 • Kimberley

  Ik vind je wenkbrauwen eigenlijk wel mooi zo! Ik zou alleen het poeder iets meer borstelen zodat het niet zo hard er uit ziet. En ik vind zelf altijd mooier als het begin van je wenkbrauwe schuin loopt ipv rond als je begrijpt wat ik bedoel :p

  • ja, over dat borstelen heb je een goed punt. dat doe ik ook vaak, maar ik vind het vaak ook niet zo mooi worden. het lijkt dan meer alsof mijn wenkbrauwen 'uitgeveegd' zijn dan dat het er natuurlijker op wordt. en schuiner doe ik ook wel eens, maar op de één of andere manier werkt het niet heel goed met de natuurlijke vorm van mijn wenkbrauwen, waardoor het dan best onnatuurlijk lijkt.

 • Ik heb ook zo'n soort vorm en ben ook altijd op zoek want ik weet nooit goed welk deel ik het meeste moet aanzetten. Als ik de lijn bij het dikke gedeelte aan de bovenkant wat meer aan zet (een lijn zet, maar wel in de wenkbrauw zeg maar) dan ziet dat er meestal wel mooi uit. Een andere tip: dat doosje van e.l.f. Met twee kleuren. Een soort gel en een poeder, die gel is zo fijn! Lijkt wat op wenkbrauwpoeder maar het maakt het ietsje strakker van vorm.
  Oja verfen is ook altijd een mooi resultaat, ik doe gewoon als ik mijn haren verf met een oude mascara wat op mijn wenkbrauwen, dan heb ik een paar weken mooie donkere wenkbrauwen, maar meestal is het net een tont te donker : / je hebt bij de drogist geloof ik ook wel speciale verf. Ik vind het wel mooi dat er dan geen kleur op je huid zit (bij makeup wel).

 • Joy

  Ik vind je wenkbrauwen juist erg mooi! Mijne zijn van nature scheef. Normaal valt dit niet zo op maar op foto's zie je het sneller. Het gaat om de bovenkant: De ene meer ingedeukt terwijl de ander juist bol omhoog staat… een permanent lichtelijke arrogant kijkende vragende smilie dus :'(