logo
5 May 2014

De Another Blogging Tag

Gepost in persoonlijk

Deze tag kwam ik tegen bij Annemerel en ik vond ‘m tof omdat het weer eens wat anders is dan de persoonlijke tags die ik tot nu toe heb ingevuld. Al moet ik zeggen, nu ik mijn antwoorden nog een keer lees, dat ook dit best een persoonlijke tag is geworden. Lees maar:

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Ik zou heel veel willen verbeteren, ik ben niet snel tevreden. Ik kan dus eigenlijk ook geen concrete punten verzinnen, want ik zie overal verbeterpunten. Het punt is alleen dat veel dingen die ik zou willen verbeteren elkaar bijten. Kwaliteit en kwantiteit bijvoorbeeld. Binnenkort lezen jullie meer over hoe ik nadenk over mijn eigen blog, stay tuned. 


Doe je alles voor je blog alleen?
Nee. Om te beginnen is er regelmatig een tweede persoon om outfitfoto’s mee te maken. Verder werk ik met adfactor samen aan advertorials en verkoopt adfactor banners voor mijn site. Als er technische- of vormgevingdingetjes zijn dan heb ik daarvoor ook iemand nodig (een lay-out kan ik niet zelf maken). Ik denk dat dat het is, dat ik de rest zelf doe.


Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Annemerel zei dat dit voor haar per dag verschilt, ik denk er ook zo over. Maar hoe dan ook ben ik elke dag kritisch, dus het schommelt ergens tussen de 5 en 7. Dit is dan wel heel objectief beoordeeld. Als ik meer rekening houd met omstandigheden, mezelf, etc., dan geef ik mijn blog een hoger cijfer omdat ik gewoon hard mijn best doe.


Verdien je geld met bloggen?
Ja. Maar te weinig, vind ik.


Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Dat er op een blog niet zoiets bestaat als zomervakantie, Kerst of Pasen. Natuurlijk bestaat het wel, maar juíst op deze dagen heb ik vaak het gevoel dat ik iets leuks moet bieden (ik heb immers meer aanleiding om iets te bloggen dan op een ‘gewone’ blog). Sinds ik full time blog heb ik geen vakantie meer gehad. Ja, ik heb twee keer één week vrij genomen, maar dat vond ik eigenlijk geen vakantie. Ik moest toen vóór die vakantie van mezelf zó hard werken dat ik in mijn vakantie alleen nog maar wilde slapen. En ik ging mijn administratie doen (want ‘hé, daar heb ik nu mooi tijd voor!’). Ik vind het opzich niet erg hoor, ik kies er zelf voor en bloggen is heel leuk, maar soms voel ik wel dat het niet zo gezond is en zegt mijn lichaam en geest: gimme a break.


Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Wat een moeilijke vraag dit! Ik klik niet zo snel weg, omdat ik juíst als ik een blog niet zo geslaagd vind, het interessant vind om te gaan analyseren waar dat aan ligt. En waarom een blog misschien, ondanks dat het niet mijn cup of tea is, toch heel populair is. Ik kijk gewoon meer beroepsmatig naar blogs denk ik, mijn eigen interesse of smaak is al vrij lang van ondergeschikt belang.


Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Ja, heel erg veel, maar er zijn geen diepe vriendschappen uit ontstaan. De belangrijkste voor mij is toch wel Vera, maar ik ken haar eigenlijk niet door het bloggen. We kenden elkaar al voor onze blogs, maar door onze blogs hebben we elkaar wel echt ‘terug gevonden’.


Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik vind persoonlijk bloggen heel erg leuk. Ik doe niets liever dan mijn gedachtes opschrijven, maar helaas doe ik dat laatste nog maar weinig. Again: stay tuned. Ik vind niet snel informatie te persoonlijk. Waar ik wel een streep trek is expliciet schrijven over mijn relaties met de mensen om me heen, omdat het dan natuurlijk niet meer alleen over mezelf gaat, maar ook over hen. Dus ik let erop dat anderen niet te veel betrokken worden bij persoonlijke teksten.


Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik zou wel stoppen als er een dag komt waarop ik gewoon denk: het is mooi geweest. Ik ga niet zeggen, zoals Annemerel, dat ik nu voor me zie dat ik als tachtigjarige oma nog blog. Wat overigens niet betekent dat ik dat niet leuk zou vinden! Maar ik denk ook dat als ik tachtig ben, blogs iets als LP’s zijn geworden: alleen nog voor verzamelaars, haha. Ik hoop dat mijn blog zich ontwikkelt in de zin van dat als ik achteruit kijk, ik denk: ja, nu is het beter. Dat mijn blog zich dus verbetert. Welke richting op maakt me niet uit, links of rechts vind ik niet belangrijk, als het maar vooruit is. En oh ja, nog iets: ik kan me totaal geen leven voorstellen zonder blog. Dat zou wel diehard afkicken zijn in ieder geval. Ik denk dat ik iedere seconde van de dag wel even aan mijn blog denk (a little obsessed, I know). Ik hoop wel dat er een dag komt dat dat wat meer in balans raakt. Dat ik niet zou moeten stoppen van mezelf, omdat ik niet meer ‘alles’ wil en het voor mij ‘alles of niets’ is. Echter, zolang mijn blog mijn full time werk is, ben ik ondernemer en is het gewoon moeilijk om je werk ‘uit te zetten’.


Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Verwijderen?! Wat een rare vraag. En een moeilijke vooral. Eén waar ik in ieder geval geen antwoord op wil/kan geven. Maar het moet eigenlijk toch hè? Nou ja, dat hangt natuurlijk van tal van dingen af. Nee, ik kan hier gewoon echt geen antwoord op geven.


Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Dat kan je zo breed trekken als je zelf wilt hè? Ik bedoel: de tafel waar ik op dit moment aan zit te typen gebruik ik technisch gezien nu voor mijn blog. Dus een beetje een vage vraag dit, maar verreweg het belangrijkste ben ikzelf. Zonder mij is er in ieder geval geen blog. Verder zijn behoorlijk onmisbaar mijn laptop, camera en telefoon. En dan zijn er dus nog tal van dingen die ik wel gebruik, maar die niet super belangrijk zijn.


Foto door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties