logo
21 June 2014

De Beautyblender versus MAC Oval 6 brush

Gepost in beauty

fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, chanel perfection lumière foundation, beautyblender, mac oval 6 brush, foundationkwast, mac foundationkwast, poederkwast, review, make-up kwast, make-up kwasten schoonmaken

fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, chanel perfection lumière foundation, beautyblender, mac oval 6 brush, foundationkwast, mac foundationkwast, poederkwast, review, make-up kwast, make-up kwasten schoonmaken

Jarenlang gebruikte ik de Beautyblender voor het aanbrengen van foundation. Small chance dat je het beroemde roze ei niet kent (tegenwoordig is hij trouwens niet alleen roze meer, maar ook wit of zwart). De Beautyblender is een make-up spons, maar dan beter: je kunt foundation er mooi en natuurlijk mee aanbrengen. Voordat ik de Beautyblender gebruikte, gebruikte ik een ‘gewone’ foundationkwast, maar hierbij krijg je al gauw last van een streperig patroon in je foundation.

Toch wilde ik een tijdje geleden van de Beautyblender af. Dit omdat ik vind dat de blender één groot nadeel heeft: hij “vreet” ontzettend veel foundation. Zeker sinds ik duurdere foundations gebruik – momenteel van CHANEL – zit ik er natuurlijk niet op te wachten dat de halve flacon in mijn ei verdwijnt en vervolgens door de gootsteen wordt gespoeld. Ik kon dat gewoon niet meer aanzien!

Toen MAC een paar maanden geleden met de Oval 6 brush kwam was mijn aandacht gewekt. Ik las verschillende positieve reviews over deze nieuwe kwast met het bijzondere uiterlijk (van een tandenborstel inderdaad), en besloot de gok te wagen. Zo ging ik weer terug naar een foundationkwast. Weliswaar geen ‘gewone’ dit keer, maar een:

“…ronde, middelgrote kwast die ideaal is voor het aanbrengen en verdelen van blush, foundation of poeder over alle zones van het gezicht of de wangen en een perfecte dekking creëert. Deze kwast heeft synthetische haren en een speciaal anti-slip handvat met schuine top voor ultieme precisie”.

… zoals MAC de Oval 6 omschrijft.

Vanaf de eerste keer dat ik de Oval 6 gebruikte was ik gelijk ontzettend enthousiast en dat is sindsdien niet veranderd. De Oval 6 creëert hetzelfde mooie effect als de Beautyblender, of misschien nog wel mooier. Bovendien merkte ik gelijk dat ik veel minder foundation nodig heb als ik de Oval 6 gebruik. De Oval 6 moet een multifunctionele kwast zijn, die je ook voor poeders kunt gebruiken, maar hiervoor heb ik de kwast nog niet ingezet. Ik heb de kwast dan ook alleen gekocht om foundation mee aan te brengen, maar ga wellicht nog wel proberen er ook mee te poederen. Waarschijnlijk is een luchtigere kwast daar echter toch geschikter voor.

Op onderstaande foto heb ik op de rechterhelft van mijn gezicht een dun laagje van de CHANEL Perfection Lumière foundation aangebracht met de Oval 6 brush en heb ik op de linkerhelft van mijn gezicht niets op. Het verschil is groot, maar toch natuurlijk, vind ik. Dat zegt vooral ook veel over de CHANEL foundation ;-).

fashion is a party, fashion blogger, beautyblog, chanel perfection lumière foundation, beautyblender, mac oval 6 brush, foundationkwast, mac foundationkwast, poederkwast, review, make-up kwast, make-up kwasten schoonmaken

Over de Oval 6 brush ben ik positiever dan over de Beautyblender, puur om het feit dat de Oval 6 brush een stuk zuiniger is, maar een minstens zo mooi effect creëert. Wel heeft de Oval 6 brush twee nadelen: met €44,- is deze niet goedkoop (maar let wel: deze gaat veel langer mee dan een Beautyblender, die je het beste om de drie maanden kunt vervangen) en daarnaast vind ik de Oval 6 brush moeilijk om schoon te maken. Doordat de haartjes zo compact op elkaar zetten is het moeilijk om de foundation er tussenuit te krijgen. Het koste me heel wat afwasmiddel, olie, babyshampoo en reinigingsgel.

Een Beautyblender koop je online voor €14,95 bij bijvoorbeeld Boozyshop of Enchantra. De Oval 6 brush koop je voor €44,- offline of online bij MAC.

P.S. Er staat een nieuwe behind the blog online!

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties