logo
8 June 2014

Werken in het weekend

Gepost in behind the blog

Werken in het weekend

Ik weet dat ik eens in één van mijn behind the blogs geschreven heb dat ik het moeilijk vind dat ik elk weekend, elke Pasen en elke Kerst óók met mijn blog bezig ben, maar dat is meer omdat het én én én is en ik soms gewoon een break nodig heb. Niet omdat ik werken in het weekend vervelend vind.

Wat ik fijn vind aan werken in het weekend  (of een Tweede Kerstdag bijvoorbeeld) is dat de vibe relaxed is. Er is wat meer rust en de mensen om me heen zijn wat meer ontspannen, wat aanstekelijk werkt en waardoor ik op betere ideeën kom, creatiever ben, minder blokkeer of whatever. Bloggen is immers toch een creatief vak. Er zitten een hoop niet-creatieve aspecten aan, maar de core is toch wel creatief zijn. Om creatief te zijn moet ik in een soort flow komen en die flow ontstaat eigenlijk alleen als ik redelijk ontspannen ben. En dat is eerder in het weekend.

Neem bijvoorbeeld afgelopen vrijdag. Toen was het officieel nog geen weekend, maar ik was al vroeg op de dag begonnen, waardoor ik mezelf ‘s middags wel een soort van “klaar” achtte (wat ik ook een beetje zo had ingepland, omdat het lekker weer zou worden). Dat wil zeggen: ik moest niets specifieks meer doen, maar alsnog blijf ik in zo’n geval bezig. Inspiratie opdoen op het Internet, nieuwsbrieven lezen, dat soort dingen. Dat leidt dan vroeg of laat vanzelf weer tot een blogpost.

In het geval van afgelopen vrijdag: ik kwam espadrilles voor een zacht prijsje tegen in de sale en belandde uiteindelijk tussen mijn cavia’s op het gras met mijn camera in mijn hand om beeldmateriaal te maken bij de post waarin ik die espadrilles uit zou lichten. Dat is nou typisch het weekend: ik ben eigenlijk niet echt meer aan het werk, maar daardoor raak ik juíst aan het werk. Want doordat ik niet meer die hard aan het werk ben zit ik buiten met mijn dieren op het gras en doordat ik die dieren daar zie zitten, kom ik op leuke foto ideeën.

Werken in het weekend is ook gewoon gezelliger. Mijn vriendje kookt vaak op zondag en is (veel meer dan ik) een gezelligheidsmens. Ik vind het fijn om tussen zijn kookgeur en kaarsjes te werken. Dat is gezelliger dan op een maandagochtend alleen in een koud en stil huis. Met dat laatste heb ik absoluut geen moeite en ook dat kan heerlijk zijn, maar als je op een heel gezellige manier kunt werken dan voelt het soms niet meer als werk.

Soms is het wel irritant dat niet iederéén werkt in het weekend. Dan denk ik op vrijdagavond: shit, moet ik weer wachten tot maandagochtend, als ik iets snel moet weten of vragen. Maar eigenlijk is het vooral ook wel heel erg fijn dat niet iedereen werkt in het weekend. Even geen oneindig binnenstromende e-mails. Even geen mensen kunnen bellen. Even gewoon bloggen met me, myself and I (en soms een fotograaf); precies zoals het ooit begon.

Werken in het weekend. Ik weet niet hoe het is als kok, serveerster, hoteleigenaar, verpleegster, verslaggever of politieagent, maar als blogger vind ik het best wel heel erg fijn.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties