logo
18 July 2014

essence Wave Goddess Beach Hair Waves Spray

Gepost in beauty

Haarausfall bei Männern | Toupets, Perücken und Haarteile für Männer

Ik was één ding vergeten te benoemen toen ik opsomde wat ik had gekocht van de essence Wave Goddess collectie: de Beach Hair Waves Spray! Eerlijk is eerlijk, ik was heel sceptisch toen ik deze spray kocht en ik kocht hem dan ook vooral uit nieuwsgierigheid (ja, toch wel) én omdat ik me voor kan stellen dat jullie je afvragen of deze spray werkt. Aangezien de spray maar €3,59 kost, vond ik dat reden genoeg.

De bedoeling is dus dat de spray je haar verandert in golvend beach hair (dat wil zeggen: messy en alles behalve gepolijst), zonder verder een elektrisch apparaat of wat dan ook te gebruiken. Met alleen de spray en je haar moet het lukken. Met mijn dikke, vele en best wel steile haar leek het me sterk dát het ging lukken. Maar we blijven optimistisch en objectief natuurlijk!

<title=”essence wave=”” goddess=”” beach=”” hair=”” waves=”” spray=”” fashion=”” is=”” a=”” party”=””>NiaWigs® ZA- Affordable Human Hair Lace Wigs 5.0</title=”essence>

De spray kun je op droog of nat haar sprayen. Omdat ik op het moment droog haar had, probeerde ik ‘m op droog haar uit. Er staat niets op de verpakking over de hoeveelheid spray die je moet gebruiken. Aan de ene kant maakt veel spray je haar zwaarder, waardoor eventuele waves juist uitzakken, aan de andere kant dacht ik dat er dus behoorlijk wat spray nodig zou zijn om mijn dikke haar in beweging te krijgen. Ik gokte daarom op veel spray en gebruikte maar liefst 1/8 van de hele fles om mijn haar grotendeels vochtig te maken met de spray. Onder het sprayen kneedde ik de spray in mijn haar. Ik probeerde de slag er met mijn handen in te kneden voordat de spray opgedroogd zou zijn. Mijn haar bleef echter vrij nat, omdat ik zoveel spray had gebruikt, dus ik pakte mijn föhn erbij en blies daarmee mijn haar verder droog. Ondertussen bleef ik kneden.

Wat me inmiddels opviel? Ja, door het kneden kwam er wel degelijk slag in mijn haar! Er is echter één grote ‘maar’: de spray plakt als een malle. Echt héél erg. Toen ik de föhn neerlegde rende ik gelijk naar de badkamer om mijn handen te wassen.

<title=”essence wave=”” goddess=”” beach=”” hair=”” waves=”” spray=”” fashion=”” is=”” a=”” party”=””>beach hair, beach waves, beach waves how to, essence wave goddes beach spray review, essence wave goddess collection, essence cosmetics review, essence beach hair waves spray, essence wave goddess limited edition, essence hair spray, beautyblog, beauty review, sleek mystic, curls, wavy hair, wavy hair tutorial, beach hair tutorial, summer hair</title=”essence>

Maar de spray werkt wél. Echt. Krullen en dergelijke zakken heel snel uit mijn haar bij mij, dus als de spray bij mij werkt dan werkt hij bij de meeste vrouwen. Wel moet je echt goed kneden. Het is niet zo dat de spray vanzelf een slag in je haar tovert, dat doen je handen eigenlijk meer nadat je haar met de spray is behandeld.

Een groot nadeel aan de spray vind ik dus dat hij zo plakt, maar ik ontdekte dat dat plakken na een tijdje een stuk minder wordt. De spray droogt langzaam nog wat verder op (ook al is je haar al gewoon droog) en daarmee wordt het plakken na ongeveer een uurtje veel minder. Toch zou ik aan het einde van een dag beach waves echt mijn haar wassen.

Een ander nadeel is dus dat je veel spray per keer nodig hebt, maar voor een prijs van €3,59 vind ik het eigenlijk ook wel logisch dat de spray niet zo zuinig is. Verder wil je misschien nog weten dat de geur van de spray een beetje zoetig is en ook wel een beetje chemisch. Ik vind de geur niet echt lekker, maar ook niet echt storend.

De essence Wave Goddeess Beach Hair Waves spray is in juli en augustus te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Online kun je de spray hier vinden, maar daar is ie al uitverkocht. Wil je ‘m ook hebben, dan zou ik dus snel een Kruidvat filiaal opzoeken. Op = op!

P.S. Mijn lipstick is Sleek Mystic.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties