logo
4 July 2014

Niet zozeer een outfit, vooral ook een look

Gepost in behind the blog

behind the blog, modebloggers, modebloggers meerdere outfits op één dag fotograferen, modeblog meerdere outfits op één dag fotograferen, OOTD, goede outfitfoto's maken, mooie outfitfoto's maken, tips van modebloggers, vooruit werken als blogger, inspiratie modeblogger, fotograferen, outfit fotograferen, beautyblogs, fashionblogs, make-up aanpassen op kleding, haar en make-up

deze post stuit. Ik lees ‘m door en ja hoor: hij staat er weer in. Altijd als modebloggers tips geven over hoe je als modeblogger vooruit kunt werken aan je blog (een populair onderwerp nu het weer vakantietijd is, hier vind je nog zo’n post), schrijven ze: shoot meerdere outfits op één dag. Zeker als ze ernaast een baan hebben doen ze dit zelf ook: dan worden op zaterdag en/of zondag de outfitposts voor de hele week geshoot.

Ik word daar een beetje gefrustreerd van. Ik wil dat namelijk ook wel -meerdere outfits achter elkaar shooten, al is het maar omdat je ervan in een ‘shootflow’ raakt- maar er zijn twee problemen.

Punt 1) is vooral een praktisch probleem (punt 2 is dat eigenlijk ook, maar deze meer). Hoe krijgen al die bloggers iemand zover om meerdere outfits achter elkaar met hen te shooten? Ik weet dat sommige bloggers elkaars outfits shooten, dan heb je hier geen last van. Maar ík ken niemand die zin heeft om een hele dag (oké, halve dag, als we opschieten) foto’s van mij te maken, zodat ik drie, vier outfits op de kiek heb. Ik probeer in een week juist zoveel mogelijk af te wisselen met wie me fotografeert, zodat ik niemand te veel belast (en zodat ik niet te veel ‘nee’s’ krijg).

Punt 2) is toch wel mijn belangrijkste probleem. Voor mij is een outfit namelijk niet zozeer een outfit, maar vooral ook een look. Bij kleding hoort voor mij ook haar en make-up. Mijn haar en make-up zijn – vooral als ik op de foto ga – bijna geen dag hetzelfde. Ik probeer veel te variëren met haar en make-up en dat vind ik ook zo leuk. Aangezien ik niet van plan ben om haar en make-up midden op de dag helemaal om te gooien (om meerdere redenen niet) betekent dat dus dat ik drie tot vier outfits zou moeten schieten met hetzelfde haar en make-up. Reken maar dat mijn bezoekers dat zien, want het gebeurt nooit dat ik een paar outfits achter elkaar hetzelfde haar en dezelfde make-up draag. Sóms zou ik wel eens willen dat mijn lezers niet zo kritisch zijn en niet zo goed opletten, maar dat zijn en doen ze gelukkig wel. Ze zien dat dus. Ik weet niet of ze het erg zouden vinden als ze zien en weten dat een outfit op dezelfde dag is geschoten als de outfit ervoor, maar leuk vinden ze (jullie!) het waarschijnlijk niet.

Neem vandaag, als ik dit typ. Ik zit hier met een strakgetrokken koppie door een strakke knot (gratis facelift inderdaad) en een soort luchtige/zomerversie van een smokey eye. Dat tover je op straat niet zomaar één, twee, drie om naar los haar en een bij-wijze-van barbielook met lichte ogen. Andersom is wat praktischer – van los haar naar een strak knotje en van lichte ogen naar donkere ogen-, maar ook dat gaat niet echt werken. Voor een strakke knot heb ik toch echt wel een fatsoenlijke spiegel, wax, haarlak, schuifspeldjes, you name it nodig. En dat ga ik niet allemaal meesjouwen naar een shootlocatie. Bovendien zit “mijn fotograaf” er echt niet op te wachten dat ik nóg meer van zijn/haar tijd opeet door een half uur met mijn uiterlijk te prutsen voordat we verder kunnen.

Nee, modebloggen is voor mij geen kwestie van kleding omwisselen. Ik weet dat dit voor de meeste fashionbloggers anders is – ik zie er heel veel die bijna altijd hetzelfde haar en make-up hebben- en dat is helemaal niet erg. Sterker nog: ik vind andere modebloggers eigenlijk nooit saai, ook al hebben ze steeds hetzelfde haar en make-up. Ik kom toch vooral naar hun kleding kijken. Voor make-up ga ik wel naar beautyblogs. Toch, áls modebloggers dan eens iets anders doen met hun haar en/of make-up, dan ben ik wel gelijk positief verrast. Dan is wel gelijk mijn aandacht gewekt. En die positieve verrassing, die wil ik zelf denk ik ook zijn.

Maar vooral: ik vind anderen niet saai als ze er elke dag hetzelfde uitzien, maar mezelf gewoon wél. Misschien komt het omdat ik door al die foto’s van mezelf (te) veel tegen mijn eigen hoofd aan kijk, maar mijn eigen hoofd verveelt me snel. En ook al zou ik nooit foto’s maken van mezelf… ik heb maar één leven en daarin wil ik me niet vasthouden aan één stijl of look. Maar ja. Ik wil wel meer.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties