logo
24 July 2014

Sweatproof make-up

Gepost in beauty

Make-up lang blijven zitten, make-up op warme dagen, make-up warm weer, make-up en zweten, sweatproof make-up, beautyblog, make-up setting spray, the body shop tea tree bb cream, clarins double fix mascara, helpt een een primer, wenkbrauwgel, make-up tipsMake-up lang blijven zitten, make-up op warme dagen, make-up warm weer, make-up en zweten, sweatproof make-up, beautyblog, make-up setting spray, the body shop tea tree bb cream, clarins double fix mascara, helpt een een primer, wenkbrauwgel, make-up tips

De afgelopen twee weken hebben we een aantal hete dagen gehad en ook vandaag lijkt het lekker (ja, ik vind dat lekker!) warm te worden. Maar hoe lekker ik warmte ook vind, dat vind ik natuurlijk niet van zweet. Al is het maar omdat zweet maakt dat je make-up van je gezicht “smelt”. En dat hoeven echt geen dikke zweetdruppels te zijn. Een beetje klam zijn doet ook al niet veel goeds.

Sorry voor dit vieze verhaal, maar het leek me nuttig om eens aandacht te besteden aan sweatproof make-up en waar ik qua make-up rekening mee houd op warme dagen.

Gezicht. Normaal gesproken draag ik op mijn gezicht primer, concealer, foundation en poeder. Op hete dagen draag ik liever een luchtige BB cream, zoals de Tea Tree Flawless BB Cream van The Body Shop. Je make-up blijft er niet beter door zitten, maar ik heb wel het gevoel dat mijn huid dan wat beter kan ademen. Als ik toch foundation draag, dan liefst een heel dun laagje. Primer en poeder zijn in deze belangrijk, omdat die zorgen dat je foundation (of BB cream) zo lang mogelijk houdt.

Wenkbrauwen. Ik zou eerder gaan voor een gel dan voor een poeder, omdat een gel echt opdroogt en daarmee wat meer aan de huid hecht. Poeder is in één beweging (= één zweetdruppel) weggeveegd of uitgelopen.

Ogen. Aan waterproof mascara doe ik niet, daar heb ik mijn Double Fix mascara van Clarins voor. Deze maakt elke mascara waterproof en maakt de wimpers bovendien nog wat voller en glanzender. Zowel als het regent, als op hete dagen baal ik als ik deze vergeet! Verder doe ik op hele warme dagen het liefst niets op mijn onderste wimperrand. Geen eyeliner, potlood of mascara. Ik vind dat sowieso niet lelijk en in de zomer ook nog eens gewoon praktisch, omdat alles op en rond de onderste wimperrand als eerste gaat lopen en smelten. Oogmake-up op mijn ooglid zou ik voorzichtig afpoederen met een transparant poeder, dan blijft het het beste zitten.

LippenLippen zijn van zichzelf al redelijk sweatproof, volgens mij. Ik doe tenminste in de zomer niets anders aan mijn lippen dan anders. Lipmake-up moet eerder bang zijn voor eten en drinken dan voor zweet. Hoe dan ook kun je natuurlijk wel een primer gebruiken voor je lippen (dat doe ik vaak wel, maar niet alleen op warme dagen), zodat lipstick of -gloss beter blijft zitten.

En dan als laatste dé tip voor make-up op warme dagen: gebruik een setting spray. Deze spray fixeert je make-up (of het nu je gezicht is, je wenkbrauwen of je ogen zijn), zoals haarlak je kapsel fixeert en het maakt écht dat make-up minder snel gaat “lopen”. Let wel: zo’n spray is niet echt goed voor je huid, maar gelukkig krijg ík niet meer last van mijn huid wanneer ik ‘m gebruik. De setting spray die momenteel in mijn make-up la ligt is van Model in a Bottle.


P.S. Iets heel anders en voor wie het nog niet gelezen heeft: ik heb gisteren een behind the blog geschreven over waarom ik geen publiek gebaar heb gemaakt als blogger voor de nabestaanden van de vliegramp.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties