logo
23 August 2014

Armani Luminous Silk foundation

Gepost in beauty

armani, armani foundation, armani foundation review, armani luminous silk foundation review, high end foundation, foundation de bijenkorf, bestellen bij sephora.fr, online bestellen sephora, armani cosmetics, armani luminous silk beige ivoire, natuurlijke foundation, egale huid, nars radiant creamy concealer, beauty blog, fashion is a party

De Armani Luminous Silk foundation staat erom bekend om, nou ja, de beste foundation ter wereld te zijn, misschien wel? Op Internet kun je tal van lyrische reviews vinden en vroeg of laat zie ik hem altijd weer genoemd worden als iemands favoriete foundation.

De prijs van deze foundation is zoals je van Armani kunt verwachten – niet mals-, maar ik was zó benieuwd geworden dat ik ‘m toch eens wilde proberen. De. Perfecte. Foundation. geeft je een stralende, egale huid en daar kan geen ander beauty product tegenop wat mij betreft. Voor de perfecte foundation heb ik dan ook wel wat over.

armani, armani foundation, armani foundation review, armani luminous silk foundation review, high end foundation, foundation de bijenkorf, bestellen bij sephora.fr, online bestellen sephora, armani cosmetics, armani luminous silk beige ivoire, natuurlijke foundation, egale huid, nars radiant creamy concealer, beauty blog, fashion is a party

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben een beetje teleurgesteld. Maar ik zeg er gelijk bij: dat kán ook bijna niet anders gezien de verwachtingen die ik had en de prijs die ik ervoor betaalde (€49,50 + verzendkosten). Als ik objectief ben dan is de Luminous Silk foundation een hele goede foundation, ik denk achteraf alleen dat het gewoon geen geschikte foundation voor mij is. Ik houd van dekkende foundations, die van je gezicht in één keer een egaal canvas maken. Ik heb het liever onnatuurlijk en egaal dan natuurlijk en niet egaal (ik weet nog dat ik voor de eerste keer in mijn leven bij de MAC counter in de stoel zat en de visagist al van de meest dekkende foundation een paar laagjes had op gedaan, terwijl ik bleef zeggen: nee, ik wil het nóg dekkender). Zeker wanneer ik onzuiverheden heb, maar die zijn er eigenlijk altijd wel een paar. Zo niet, dan wil ik niet meer make-up op mijn gezicht dragen dan “nodig” natuurlijk.

armani, armani foundation, armani foundation review, armani luminous silk foundation review, high end foundation, foundation de bijenkorf, bestellen bij sephora.fr, online bestellen sephora, armani cosmetics, armani luminous silk beige ivoire, natuurlijke foundation, egale huid, nars radiant creamy concealer, beauty blog, fashion is a party

De Armani Luminous Silk foundation is geen foundation met enorme dekking. Je ziet verschil op de voor- en nafoto’s, maar ik vind dat verschil niet verbluffend (zoals ik dat wel vond bij de NARS Radiant Creamy concealer). Luminous Silk is een foundation die als een laagje zijden over je huid ligt en deze een gezonde glow geeft. Maar die huid moet van tevoren al vrij mooi en egaal zijn (van jezelf of met behulp van bijvoorbeeld concealer) om die glow tot zijn recht te laten komen, vind ik.

Wanneer ik Luminous Silk gebruik, dan maak ik dus inderdaad gebruik van concealer en wel mijn holy pleasure NARS Radiant Creamy concealer. Samen zijn ze een erg goede combi, je ziet ze hieronder gecombineerd op de foto.

armani, armani foundation, armani foundation review, armani luminous silk foundation review, high end foundation, foundation de bijenkorf, bestellen bij sephora.fr, online bestellen sephora, armani cosmetics, armani luminous silk beige ivoire, natuurlijke foundation, egale huid, nars radiant creamy concealer, beauty blog, fashion is a party

Ik wil niet negatief zijn over de Armani Luminous Silk foundation, want dat zou onzin zijn. Het is een prachtige foundation en ik snap waarom mensen er lovend over zijn. Ik zal hem dan ook met veel plezier opmaken, maar voor mij persoonlijk vind ik ‘m zijn geld niet waard. Ik heb liever een foundation die van zichzelf wat meer dekt en bovendien ben ik geen enorme fan van de natuurlijke glow, dat wat veel mensen juist zo mooi vinden aan deze foundation. Eerlijk gezegd heb ik een foundation net zo lief mat.

In Nederland is de Armani Luminous Silk foundation te koop bij de Bijenkorf, maar daar zijn slechts een paar tinten verkrijgbaar en is de lichtste tint niet licht genoeg voor mij. Ik heb de foundation daarom bij Sephora.fr besteld in een lichtere tint genaamd ’02 Beige Ivoire’ – deze past goed bij mijn heel lichte huidskleur.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties