logo
10 August 2014

Kokosolie als haarmasker

Gepost in beauty

kokosolie haarmasker review kokosolie haarmasker ervaring, goed haarmasker, kokosolie voor de huid, kokosolie als haarmasker, zelf haarmasker maken, andrélon tot in de puntjes, kokosvet als haarmasker, kokosolie zacht haar, waarvoor kan je kokosolie gebruiken, cloud nine magical quick dry potion

Deze week ontdekte ik opeens dat mijn haarmasker op was en dat ik geen andere meer had staan. Toen ik zodoende op Internet ging zoeken naar een goed haarmasker, las ik dat overal kokosolie wordt genoemd als hét masker voor je haar. Aangezien ik het in huis had, omdat ik het vaak voor mijn huid gebruik, besloot ik het voor mijn haar te proberen.

Wel was ik wat huiverig, want op Internet las ik ook negatieve verhalen over het gebruik van kokosolie voor je haar. Sommigen mensen vonden dat het niets voor hun haar deed en sommige mensen kregen het vet niet meer uit hun haar gespoeld. Terwijl ik kokosolie als haarmasker probeerde veranderde mijn mening erover continu. Eerst was ik hoopvol, toen dacht ik dat het niets zou worden, en uiteindelijk was ik toch weer positief. Ik zal uitleggen waarom.

Ik begon met mijn droge haar helemaal te doordrenken met de kokosolie, zoals ik had gelezen. Ik draaide het vette haar in een handdoek en liet het ongeveer een uur intrekken. Het vet deed veel voor mijn hoofdhuid, merkte ik. Prikken kan ik het niet noemen, maar ik voelde wel dat de olie wat deed. Na het intrekken spoelde ik het de olie eruit en waste ik mijn haar twee keer met shampoo. Eén keer was denk ik ook wel genoeg geweest om de olie eruit te krijgen, maar voor de zekerheid deed ik het nog maar een keer. Na het wassen voelde mijn haar helemaal niet zacht. Ik was bang dat de kokosolie niets had gedaan, dus ik gebruikte ook nog een crèmespoeling.

Na de crèmespoeling deed ik de Cloud Nine Magical Quik Dry Potion in mijn haar, zoals ik altijd doe, en föhnde ik mijn haar droog. Tijdens het drogen was ik wat teleurgesteld: na de crèmespoeling was mijn haar weliswaar zacht, maar dat leek dus meer door de crèmespoeling te zijn gekomen dan door de kokosolie. Echter, hoe droger mijn haar werd, hoe meer ik merkte dat mijn haar niet zo glad voelde als dat ik een haarmasker gebruik, maar wel heel gevoed en gezond voelde. Ik miste waarschijnlijk de siliconen die in de meeste haarmaskers zitten en mijn haar super glad maken, maar ik moest bekennen dat mijn haar wel degelijk super gezond en zacht voelde. Alleen op een wat andere manier dan dat ik gewend ben van een haarmasker.

Conclusie? Ik heb het gevoel dat kokosolie heel goed is voor mijn haar, maar ik vind het het niet iets om twee keer per week te gebruiken in de plaats van een “gewoon” haarmasker. Dat komt vooral doordat ik haar wassen met kokosolie best veel gedoe vind: je moet het een tijd in laten trekken, eraan denken om het op tijd voordat je gaat douchen in je haar te doen en je haar wellicht een extra keer wassen om de olie er weer uit te krijgen. Het resultaat vind ik niet zó indrukwekkend dat ik dat er elke keer voor over heb. Ik ben dan ook gematigd positief. Ik ben blij dat ik ontdekt heb dat ik kokosolie ook voor mijn haar kan gebruiken (gezond en budgetvriendelijk!), maar ik ben niet zo enthousiast over zacht door kokosolie als dat sommige mensen lijken te zijn.

Mijn kokosolie koop ik voor ongeveer €5,- – €7,- bij een kraam van een natuurwinkel op de markt. Je kunt kokosolie bij een natuurwinkel, maar ook bij bijvoorbeeld De Tuinen kopen. Het is belangrijk om 100% kokosolie te gebruiken. Ik gebruik geurloze, omdat ik kokos heel erg vies vind, maar je kunt ook de niet-geurloze versie gebruiken.

Welk haarmasker vind jij fijn? Any tips?

P.S. Iets anders: er staat weer een nieuwe behind the blog online!

Foto door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties