logo
24 August 2014

NYC Strip Me Off Base Coat en NYC Crystal Couture Glitters Nail Polish

Gepost in beauty

strip off base coat, peel off base coat, nyc crystal couture nagellak, nyc crystal couture blue majesty, nyc crystal couture ny princess, glitternagellak verwijderen, peel off base coat budget vriendelijk, new york color strip me off base coat, nyc strip me off base coat, nyc crystal couture glitters nail polish, glitternagellak gemakkelijk verwijderen

Een product dat opeens door het ene na het andere merk wordt uitgebracht is een ‘peel off’ of ‘strip off’ base coat. New York Color komt met een budget vriendelijke variant, die ik graag wilde proberen. Voordat ik ga schrijven hoe dat ging, zal ik eerst even uitleggen wat een strip off of peel off base coat is.

De NYC Strip Me Off Base Coat breng je aan onder glitternagellak (of gewone nagellak, if you like), waarna je je glitternagellak in één keer van je nagels af kunt trekken zonder deze te beschadigen. Glitternagellak kan echt een bitch zijn om eraf te halen, omdat glitters zich niet zo gemakkelijk laten verwijderen door remover. Je glitternagellak er in één keer aftrekken zonder te hoeven boenen klinkt me daarom als muziek in de oren.

strip off base coat, peel off base coat, nyc crystal couture nagellak, nyc crystal couture blue majesty, nyc crystal couture ny princess, glitternagellak verwijderen, peel off base coat budget vriendelijk, new york color strip me off base coat, nyc strip me off base coat, nyc crystal couture glitters nail polish, glitternagellak gemakkelijk verwijderen

Ik moet zeggen dat dit voor mij niet iets nieuws is: nagellak eraf trekken. Ik heb het in het verleden namelijk stiekem al heel vaak gedaan. Nagellakremover kan mijn toch al droge nagelriemen erg uitdrogen en aangezien ik houd van veel laagjes nagellak ben ik altijd vrij lang bezig met deze er door middel van remover weer af te halen. Toen ik nog de base- en topcoat van Cult Nails gebruikte, trok ik daarom vaak in één keer mijn nagellak eraf. Dat ging erg goed bij die producten (terwijl ze er niet speciaal voor waren gemaakt). Helaas had ik ook het idee dat mijn nagellak door die base- en top coat wat minder lang bleef zitten, daarom gebruik ik ze niet meer.

Is de NYC Strip Me Off Base Coat een goede vervanger van de Cult Nails producten? Ik testte het met de nieuwe NYC Crystal Couture lakken. De Crystal Couture collectie van NYC bestaat uit vier glitternagellakken: alle vier met één kleur glitter. Omdat ze me apart wat saai leken (wat achteraf erg meeviel, ze zijn alleen ook erg leuk) bedacht ik gelijk dat het leuk zou zijn de verschillende Crystal Couture kleuren te combineren. In deze post heb ik de paarse NY Princess en de blauwe Blue Majesty nagellak gecombineerd. Ik vind ze te gek samen, ik ben echt verliefd geworden op de NYC Crystal Couture lakjes!

Terug naar de Strip Me Off basecoat. Toen ik deze aanbracht, dacht ik gelijk: huh, wat gek? Als je de basecoat aanbrengt, lijkt het namelijk alsof deze niet goed wil ‘pakken’ op de nagel. Alsof je nagel heel vet is (dan wil nagellak ook niet pakken). De basecoat trekt terug en trekt ‘gaten’. Het is lastig uit de leggen wat de Strip Me Off Base Coat precies doet, maar op onderstaande foto zie je wat ik bedoel.

strip off base coat, peel off base coat, nyc crystal couture nagellak, nyc crystal couture blue majesty, nyc crystal couture ny princess, glitternagellak verwijderen, peel off base coat budget vriendelijk, new york color strip me off base coat, nyc strip me off base coat, nyc crystal couture glitters nail polish, glitternagellak gemakkelijk verwijderen

De basecoat is wit, maar wordt doorzichtig (vrijwel onzichtbaar) wanneer deze droog is. Eerst had ik dat niet door en dacht ik dat ik één nagel vergeten was – toen ik ‘m nog een keer lakte ontdekte ik dat ik hem wel degelijk gelakt had, maar dat hij gewoon wat sneller was opgedroogd dan mijn andere nagels.

Eén ringvinger wilde maar niet drogen, heel raar! Ik heb ‘m een paar keer opnieuw gelakt met de base coat, maar hij bleef maar wit op die nagel. Zolang de base coat nog wit is, kun je er echt niet overheen met je nagellak (ik ben ongeduldig, dus ik heb het geprobeerd). Je trekt de basecoat dan mee en dat wordt lelijk; je ziet witte strepen door je nagellak heen. Op onderstaande foto heb ik één laagje Blue Majesty op mijn nagels gedaan na de Strip Me Off Base Coat te hebben aangebracht. Met uitzondering van mijn ringvinger dus, omdat die niet wilde drogen.

strip off base coat, peel off base coat, nyc crystal couture nagellak, nyc crystal couture blue majesty, nyc crystal couture ny princess, glitternagellak verwijderen, peel off base coat budget vriendelijk, new york color strip me off base coat, nyc strip me off base coat, nyc crystal couture glitters nail polish, glitternagellak gemakkelijk verwijderen

Uiteindelijk ben ik toch maar over mijn ringvinger heen gaan laken. Met een dikke laag, die ik heel losjes op mijn nagel heb aangebracht, zodat ik het wit niet mee zou “vegen”. Het resultaat is niet zo fraai: zoals je ziet is mijn ringvinger nogal bobbelig geworden (al viel het in het echt minder op, vond ik). Op onderstaande foto heb ik drie laagjes Blue Majesty op mijn nagels, met één laagje NY Princess erover heen.

NYC Strip Me Off Base Coat / Fashion is a party

De volgende dag test ik verder. Kan ik mijn vier laagjes glitternagellak er in één keer aftrekken dankzij de Strip Me Off Base Coat? Ik kan er kort over zijn: nee. Ik heb heel lang moeten peuteren, ging toen toch maar over op nagellak remover en toen toch maar weer terug aan het peuteren. Ik vond niet dat de glitternagellak er makkelijker aftrok door deze base coat. Bovendien blijft er best wat base coat achter op de nagel, waardoor je deze er alsnog met remover af moet halen. Op onderstaande foto zie je mijn duim nadat ik de Crystal Couture nagellak eraf had gepeuterd – ik moet erbij schrijven dat er hier meer base coat achter bleef dan bij mijn andere nagels omdat dit de nagel was die ik per ongeluk twee keer met de base coat had gelakt.

strip off base coat, peel off base coat, nyc crystal couture nagellak, nyc crystal couture blue majesty, nyc crystal couture ny princess, glitternagellak verwijderen, peel off base coat budget vriendelijk, new york color strip me off base coat, nyc strip me off base coat, nyc crystal couture glitters nail polish, glitternagellak gemakkelijk verwijderen

Conclusie: ik word niet blij van de Strip Me Off Base Coat. Om te beginnen omdat de base coat niet goed pakt op de nagel. Dit zal wel nodig zijn voor het ‘peel off’ effect, maar het maakt dat er geen base coat op de rand van mijn nagels blijft zitten en juist bij de rand wil je je nagellak er uiteindelijk af gaan trekken. Een tweede reden is dat de Strip Me Off Base Coat niet gelijkmatig opdroogt. De ene nagel droogt sneller dan de andere en op sommige nagels moet je best lang wachten totdat ze droog zijn. Ten derde omdat de Strip Me Off Base Coat gewoon niet doet waar hij voor gemaakt is. Ik vind niet dat je glitternagellak er makkelijker aftrekt met deze base coat dan wanneer je een gewone base coat gebruikt.

Stiekem hoop ik dat ik gewoon iets verkeerd doe, maar ik zou eerlijk gezegd niet weten wat. Mocht je de Strip Me Off Base Coat ook geprobeerd hebben of dit nog gaan doen: ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Vergeet dan niet gelijk ook de Crystal Couture lakjes te proberen, want laten we positief afsluiten: die vind ik top!

De NYC Strip Me Off Base Coat (€2,99)en Crystal Couture nagellak (€2,49) zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Op de webshop van Kruidvat kun je de Strip Me Off Base Coat hier vinden en de Crystal Couture nagellak hier.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties