logo
15 August 2014

Philip B INSTA-THICK Hair Thickening & Finishing Spray

Gepost in beauty

NiaWigs® Nigeria- Affordable Human Hair Lace Wigs

Volume in je haar willen we allemaal wel. Ik heb al heel wat droogshampoo’s geprobeerd, maar veel volume krijg ik er niet van hoor (ja, voor tien seconden of als ik op m’n kop ga hangen, maar dat telt niet). Nee, geef mij maar een texturizing spray. Een soort van droogshampoo, maar dan beter en fijner. En ook vaak duurder, helaas.

Lang geleden maakte ik eens een filmpje over mijn favoriete texturizing spray: de Oribe Dry Texturizing Spray. Geweldig spul, maar als je me langer kent dan vandaag, dan weet je: ik wil altijd nieuwer, ander, beter proberen. Zodoende staat de Philip B INSTA-THICK Thickening & Finishing Spray nu op mijn denkbeeldige kaptafel.

Philip B doet heel wat beloftes voor haar INSTA-THICK spray:

• Nieuwe lichtgewicht polymeren vullen de haarschacht om natuurlijk ogend volume

en textuur te creëren. Een vleugje droog shampoo absorbeert olie bij de aanzet voor

een extra liftend effect, en geeft hierdoor een prachtige sexy coupe.

• Creëert hetzelfde effect wat normaal gesproken alleen de kapper voor elkaar krijgt. Alleen, blijft dit volume dagenlang zitten en wast het makkelijk uit.

• Bij elke spray wordt het haar doordrongen met een mix van conditionerende,

met antioxidanten gevulde botanische ingrediënten (waaronder kamille, smeerwortel, rozenbottel en geranium) die het haar beschermen en versterken.

• Samengesteld zonder parabenen of petrochemische producten. Veilig voor gekleurd

en behandeld haar.

Ik gebruik INSTA-THICK elke dag dat ik mijn haar los draag sinds ik het in huis heb. Dat zegt al wat, of niet? Ik vind INSTA-THICK niet per se beter dan de Oribe spray, maar hij doet ook niet onder: ze zijn vergelijkbaar voor mij. Dat is heel wat! Er was lang niets wat voor mij aan Oribe’s Dry Texturizing spray kon tippen namelijk.  Ik gebruik INSTA-THICK momenteel veel omdat het weer wat nieuws voor me is én omdat ik hem uitgebreid voor jullie wilde testen natuurlijk.

<title=”philip b=”” insta-thick=”” thickening=”” &=”” finishing=”” spray”=””>texturizing spray, droogshampoo, philip b, philip b nederland, philip b verkooppunten, volume in je haar creëren, volume in je haar, instant oomph, vogue september issue 2014, philip b insta-thick, beauty blog, texturizing spray review, philip b texturizing spray review, philip b insta-thick review, haarspray, goede haarproducten, goede stylingproducten, fashion is a party, fashion blogger</title=”philip>

Met INSTA-THICK creëer je inderdaad instant meer volume en daarmee dikker ogend haar. Kwestie van op zijn kop hangen (dat werkt het beste vind ik), een paar keer spuiten bij aanzet en een paar keer in lengte en punten en er valt geen haar meer sluik. Ideaal voor iemand met mijn coupe: ik heb weliswaar veel en dik haar, maar het valt ook ontzettend sluik, aangezien het steeds langer wordt en ik er amper laagjes in geknipt heb.

<title=”philip b=”” insta-thick=”” thickening=”” &=”” finishing=”” spray”=””>texturizing spray, droogshampoo, philip b, philip b nederland, philip b verkooppunten, volume in je haar creëren, volume in je haar, instant oomph, vogue september issue 2014, philip b insta-thick, beauty blog, texturizing spray review, philip b texturizing spray review, philip b insta-thick review, haarspray, goede haarproducten, goede stylingproducten, fashion is a party, fashion blogger</title=”philip>

Blijft het dagenlang zitten, zoals Philip B belooft? Nee, zeker niet. Nog niet eens een hele dag bij mij, tenzij ik regelmatig weer even op mijn kop ga hangen (wat ik overigens geen probleem vind: geen gevoel zo goed als een bos vol volumineus haar omhoog zwiepen). Ik had ook niet anders verwacht. Zoals ik zei heb ik veel, dik en lang haar en er is geen spray die dat in zijn ééntje in bedwang houdt. Als jij dunner of korter haar hebt dan denk ik zeker dat je wel de hele dag overleeft met één keer INSTA-THICK spuiten.

Verder vind ik de textuur van INSTA-THICK erg prettig: je voelt de spray amper zitten. Dit is wat mij betreft één van de aspecten waarmee high end producten zich onderscheiden van budget producten: high end stylingproducten zijn veel minder zicht- en voelbaar. Zoals het hoort. Ik wil niet de dag nadat ik mijn haar gewassen heb en waarop ik een stylingproduct heb gebruikt gelijk wéér mijn haar wassen. Dat hoeft bij INSTA-THICK gelukkig helemaal niet.

Eigenlijk het enige wat ik minder vind aan INSTA-THICK is de geur. Ik kan de geur echt níet omschrijven, maar ik heb al een paar keer gehad dat ik gedurende dag dacht: wat ruik ik toch? En dan bleek het mijn haar te zijn. Ik vind de geur een beetje vreemd en niet lekker, maar echt storend ook niet.

Ohja, en de prijs is ook een dingetje. Voor 60 ml. INSTA-THICK betaal je €25,- en voor 260 ml. betaal je €48,-. Hier doe je wel echt ontzettend lang mee! Mijn Oribe Dry Texturizing Spray heb ik bijvoorbeeld nog nooit vervangen. High end producten lijken in verhouding altijd veel duurder, maar in de praktijk valt dit erg mee, trust me: je hebt van high end producten bijna altijd veel minder nodig. En om nog maar even door te gaan met vergelijken: voor Oribe betaal je niet minder. De Oribe Dry Texturizing Spray is vanuit Nederland alleen op eBay te koop, voor zover ik weet, en daar betaal je ongeveer evenveel euro voor ongeveer evenveel ml.

Conclusie? Ik vind (producten als) INSTA-THICK een uitkomst voor wie altijd te weinig tijd heeft in de ochtend en toch volume wil (ik, ik, ik!).

Als ik Google op ‘Philip B’ vind ik verschillende online verkooppunten van het merk. INSTA-THICK is bijvoorbeeld te koop bij Robert Nederveen en MYSC Parfumerie.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties