logo
17 November 2014

Human+Kind BB Cream en Facial Cleanser

Gepost in beauty

Human+Kind BB Cream en Facial cleanser / Fashion is a party

Het merk Human+Kind is een “groen” cosmeticamerk: het doel van de Nederlandse oprichters was om een volledig natuurlijke huidverzorgingslijn met multifunctionele producten te ontwikkelen. Deze zou de huid moeten herstellen en huidproblemen tegengaan.

Nu ben ik dol op multifunctionele producten en ik merk ook dat ik steeds vaker de voorkeur geef aan natuurlijke cosmetica- en skin care merken. Niet eens zozeer om de voor de hand liggende bezwaren tegen chemisch(ere) producten, maar vooral omdat ik het gewoon echt fijnere producten in gebruik vind: meestal heb ik het gevoel dat ze meer doen, vind ik dat ze beter ruiken en voelt het daarom goed en veilig om ze voor huid en haar te gebruiken.

Human+Kind BB Cream en Facial cleanser / Fashion is a party

Van Human+Kind probeerde ik de BB Cream in Light+Medium en de Facial Cleanser. Naar beiden was ik erg benieuwd, omdat ik tot nu toe nog steeds de voorkeur heb gegeven aan foundation boven BB Cream en omdat ik alweer een tijdje de make-up remover van Bioderma gebruik en een andere remover wel van heel goede huize moet komen wil het deze overtreffen.

Human+Kind BB Cream en Facial cleanser / Fashion is a party

Om te beginnen met de BB Cream: mijn eerste indruk was gelijk goed. Omdat BB Creams vaak niet in veel tinten worden gemaakt (ook deze is er alleen in ‘light to medium’ en ‘medium to dark’), ben ik altijd een beetje huiverig voor de kleur die uit een BB tube komt. Negen van de tien keer is hij namelijk te donker en te geel voor mijn heel lichte huid. Zo niet deze BB Cream van Human+Kind: ik zag gelijk dat de tint juist een beetje roze was en wel eens een heel goede match met mijn huidskleur zou kunnen zijn. Dat bleek ook zo te zijn: de tint had voor mij nog íets lichter gemogen, maar ik ben eigenlijk al super blij dat ik eindelijk een BB Cream heb gevonden die meer roze is dan geel.

Human+Kind BB Cream en Facial cleanser / Fashion is a party

Ook de geur van de BB Cream viel me in positieve zin op: bij deze BB Cream heb je niet het gevoel dat je foundation, maar echt een crème met een “kleurtje” op je gezicht smeert. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van BB Cream, maar toch heb ik er vaak genoeg gebruikt die me meer deden denken aan foundation dan aan crème. Als ik de Human+Kind BB Cream aanbreng heb ik totaal niet het gevoel dat ik mijn huid “dicht smeer”: de crème ruikt fris en voelt luchtig aan op de huid. Ik ben blij!

Dan de facial cleanser, waar je een gratis ‘deep-cleansing cloth’ bij krijgt om te gebruiken in combinatie met de cleanser. Ik heb het gevoel dat dit doekje zachter in gebruik is dan de meeste wattenschijfjes, alleen heb ik er aan één vrij weinig: als ik de cleanser elke dag gebruik, dan mag ik ook wel een stapeltje van de doekjes hebben liggen. Bovendien vraag ik me af hoe het doekje uit de was gaat komen… Ik geloof dat ik het dus wel zo praktisch vind om gewoon wattenschijfjes te gebruiken voor de cleanser, maar het is fijn dat Human+Kind ons laat kennismaken met hun doekjes.

Human+Kind BB Cream en Facial cleanser / Fashion is a party

Ik moest erg wennen aan de cleanser, omdat het een vrij dikke, voedende substantie is en daarmee heel anders dan het Bioderma “water” wat ik normaal gesproken gebruik. Het verwijderen van mijn make-up zelf vond ik niet bijzonder fijn met de cleanser, maar het effect erna wel: je voelt echt dat de cleanser niet alleen reinigt, maar vervolgens ook verzorgt. Mijn huid ging op een heel fijne en frisse manier tintelen van de facial cleanser: alsof alle porieën even flink open werden gezet. De cleanser zou ook te gebruiken moeten zijn voor verwijderen van oogmake-up, maar dit vond ik geen succes: mijn ogen gingen er ontzetend van prikken.

Concluderend ben ik van beide producten fan, al ben ik net wat meer blij met de BB Cream. De facial cleanser is namelijk vooral fijn door zijn verzorgende aspect, maar doordat ik na het verwijderen van mijn make-up ‘s avonds nog bijna altijd douche, spoel ik de cleanser eigenlijk gelijk weer van mijn gezicht af. Ook vind ik het jammer dat het verwijderen van oogmake-up niet zo prettig is. Verder kan ik de cleanser absoluut aanraden. Vooral als je een droge huid hebt en andere reinigingsproducten je huid al gauw uitdrogen.

Oh, en niet te vergeten moet ik nog even een opmerking maken over de leuke verpakkingen van Human+Kind! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo leuk verpakte skin care had staan.

De Human+Kind BB Cream kost €24,95 voor 50 ml. en voor de Human+Kind facial cleanser betaal je €14,95 voor 100 ml. Niet goedkoop dus, maar alles bij elkaar opgeteld vind ik ze hun geld wel waard. De producten zijn o.a. te koop in de Human+Kind webshop.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties