logo
3 November 2014

MAC Heirloom Mix Prim and Proper pressed pigment

Gepost in beauty

mac heirloom mix, mac cosmetics, mac holiday collection 2014, mac heirloom mix holiday 2014, mac prim and proper, mac prim and proper pressed pigment, mac eyeshadow, mac heirloom mix review, mac heirloom mix swatches, mac prim and proper swatch, mac prim and proper review, metallic oogschaduw, smokey eyes, fashion is a party, beautyblog, mac kerstcollectie 2014mac heirloom mix, mac cosmetics, mac holiday collection 2014, mac heirloom mix holiday 2014, mac prim and proper, mac prim and proper pressed pigment, mac eyeshadow, mac heirloom mix review, mac heirloom mix swatches, mac prim and proper swatch, mac prim and proper review, metallic oogschaduw, smokey eyes, fashion is a party, beautyblog, mac kerstcollectie 2014

Voor de feestdagen komt MAC met een hele grote holiday collectie: Heirloom Mix. De verpakking van alle producten uit deze collectie is lekker feestelijk door de glitters die aan de standaard zwarte MAC verpakkingen zijn toegevoegd.

Ik heb o.a. een pressed pigment uit de collectie: het MAC Heirloom Mix Prim and Proper pressed pigment. Het is een zilveren tot grijze tot zwarte (het is maar net hoe het licht valt) oogschaduw met héél veel glitter. Ik was er een beetje bang voor dat de oogschaduw wat stroef zou zijn door al die glitter, maar dat valt me alles mee: de oogschaduw glijdt makkelijk over de huid als je ‘m swatcht en is goed te blenden.

mac heirloom mix, mac cosmetics, mac holiday collection 2014, mac heirloom mix holiday 2014, mac prim and proper, mac prim and proper pressed pigment, mac eyeshadow, mac heirloom mix review, mac heirloom mix swatches, mac prim and proper swatch, mac prim and proper review, metallic oogschaduw, smokey eyes, fashion is a party, beautyblog, mac kerstcollectie 2014

Ook is de oogschaduw goed gepigmenteerd. Op bovenstaande foto ben ik twee keer met mijn vinger over mijn hand gegaan: Prim and Proper is dan prachtig metallic grijs. Ik was bang dat de oogschaduw echt heel zwart zou zijn – dat vind ik vrij lastig om mee te werken, omdat ik zwart vaak moeilijk te blenden en op de ogen wel heel zwart vind- maar Prim and Proper is op de huid echt grijs en niet zwart.

mac heirloom mix, mac cosmetics, mac holiday collection 2014, mac heirloom mix holiday 2014, mac prim and proper, mac prim and proper pressed pigment, mac eyeshadow, mac heirloom mix review, mac heirloom mix swatches, mac prim and proper swatch, mac prim and proper review, metallic oogschaduw, smokey eyes, fashion is a party, beautyblog, mac kerstcollectie 2014mac heirloom mix, mac cosmetics, mac holiday collection 2014, mac heirloom mix holiday 2014, mac prim and proper, mac prim and proper pressed pigment, mac eyeshadow, mac heirloom mix review, mac heirloom mix swatches, mac prim and proper swatch, mac prim and proper review, metallic oogschaduw, smokey eyes, fashion is a party, beautyblog, mac kerstcollectie 2014

Op verschillende sites en blogs heb ik negatieve meningen gelezen over Prim and Proper, maar ik ben eigenlijk heel tevreden over deze oogschaduw. Ik vind hem heel passend in een kerstcollectie, hij is goed gepigmenteerd, ik vind de textuur fijn en ik vind het geen dertien in een dozijn oogschaduw door zijn bijzondere metallic glans. Het enige negatieve puntje dat ik zou kunnen noemen is dat ik bij het gebruiken van deze oogschaduw wel wat last had van fall out en dat is echt vervelend bij zo’n donkere tint. Ook is het zo dat ik niet zo snel een losse oogschaduw koop, maar liever paletten. Met een palet krijg je relatief meer voor je geld en ik vind het fijn om er ‘s ochtends een paletje bij te pakken en zo in één keer een paar kleuren bij elkaar te hebben die je kunt combineren.

De MAC Heirloom Mix collectie is – als het goed is, bij MAC weet je het nooit!- vanaf aanstaande donderdag 6 november verkrijgbaar in de webshop en bij alle MAC counters. Het Prim and Proper pressed pigment kost €22,-.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties