logo
11 December 2014

Evology Stay Clear Cleanser, Intensive Blemish Serum en Stay Clear Cream

Gepost in beauty

evologie skin care, killer colours blog, skin care acne, oplossing acne, wat helpt tegen acne, evologie intensive blemish serum, evology stay clear cleanser, evology stay clear cream, evology review, evology skin care review, evology space nk, evology ys3 complex, good skin care, ski care review, beautyblog, fashion is a party, fashion blog, cleanser gevoelige huid, face wash gevoelige huid, probleemheid, puistjes, acne

Mijn favoriete buitenlandse beautyblog is Killer Colours. Om de één of andere reden wil ik altijd alles waar Viola over schrijft hebben. Zo ook toen ze het had over haar skin care routine en ze schreef dat ze de producten van Evology gebruikt. Ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar omdat Viola er zo lyrisch over was, wilde ik het dolgraag eens proberen.

Om mee te beginnen: Evologie’s slogan is ‘healthier skin, happier life’ and I couldn’t agree more. De toestand van mijn huid bepaalt niet alleen hoe ik eruit zie, het bepaalt ook echt hoe ik me voel. Hoewel ik crèmes niet het meest fancy deel van cosmetica vind, probeer ik me er dus wel serieus in te verdiepen wat er zoal te koop is op skin care gebied en wat voor producten goed bij mijn huid passen. Wel blijf ik skin care erg moeilijk te beoordelen vinden. Ik geloof namelijk niet dat wat je op je gezicht smeert echt bepaalt hoe je gezicht eruit ziet. Een fijne crème kan helpen, maar voeding, slaap, stress en al dat soort factoren hebben naar mijn idee veel meer invloed.

Maar goed, terug naar het merk Evologie. Ik probeerde hun Stay Clear Cleanser, het Intensive Blemish Serum en de Stay Clear Cream. Dit zijn de enige Evology producten die er zijn, naast een travel set van het serum en de cream samen: lekker overzichtelijk.

evologie skin care, killer colours blog, skin care acne, oplossing acne, wat helpt tegen acne, evologie intensive blemish serum, evology stay clear cleanser, evology stay clear cream, evology review, evology skin care review, evology space nk, evology ys3 complex, good skin care, ski care review, beautyblog, fashion is a party, fashion blog, cleanser gevoelige huid, face wash gevoelige huid, probleemheid, puistjes, acne

Evologie is ontstaan doordat een dokter zijn dochter van haar huidproblemen af wilde helpen. Na tal van ‘science’ kwam hij uit op een vloeistof die haar een wonderbaarlijk goed resultaat bezorgde. De rest is geschiedenis… Evologie is uitgegroeid tot een volwaardige skin care lijn en gelukkig nu voor iedereen verkrijgbaar. Volgens Evologie is hun publieke “geheim” het YS3 Complex, waar het merk patent op heeft. Dit complex schijnt veel dieper de huid binnen te dringen dan de producten van andere skin care merken. Bovendien moet werkelijk elke huid tegen Evologie kunnen: de producten zijn vrij van zo’n beetje alles waar de huid niet goed op kan reageren (parabenen, parfum, gluten, retinol, conserveermiddelen, sulfaten, etc.).

Dit is hoe je hun producten moet gebruiken volgens Evologie:

– Cleanser: masseer een drupje in de huid, totdat er wat sop ontstaat. Spoel je gezicht af en dep ‘m droog. Herhaal dit twee keer per dag.

– Serum: breng een klein beetje aan op plekken waar de huid onrustig is. Denk aan puistjes, mee-eters, rode plekken of littekens. Doe dit twee keer per dag.

– Cream: breng aan over je hele gezicht in de ochtend en avond.

Op deze manier heb ik de producten ook een tijdje gebruikt en ik kan zeggen: ik vind het geweldig spul! De cleanser onderscheidt zich van andere cleansers doordat je voelt dat hij heel mild is, maar evengoed grondig. Een face wash kan nog wel eens wat agressief zijn, deze absoluut niet.

Het serum vind ik een wondermiddel. Zoals de meesten van jullie weten heb ik geen makkelijke huid, waardoor ik weet hoe lang het kan duren voordat de huid herstelt wanneer deze in slechte conditie is. Echter, als je het Evologie serum ‘s avonds op een puistje, ontsteking, ander soort plekje of zelfs wondje smeert, dan is de volgende ochtend gewoon weg tot drastisch vermindert (afhankelijk van hoe heftig het is dat je hebt). In één nacht! Heb je een onrustige huid, dan zal je huid dus in een paar dagen enorm opknappen van dit serum. Ik ben dan ook heel benieuwd wat het doet bij iemand die ernstig acne heeft.

evologie skin care, killer colours blog, skin care acne, oplossing acne, wat helpt tegen acne, evologie intensive blemish serum, evology stay clear cleanser, evology stay clear cream, evology review, evology skin care review, evology space nk, evology ys3 complex, good skin care, ski care review, beautyblog, fashion is a party, fashion blog, cleanser gevoelige huid, face wash gevoelige huid, probleemheid, puistjes, acne

Tot slot: de cream vind ik de minste van de drie. Eigenlijk alleen omdat hij gaat rullen op mijn huid, hoe weinig ik ook gebruik (iemand enig idee hoe dit komt?). Aangezien de crème ook nog eens het duurste Evology product is, zou ik deze niet aanraden (tenzij ik erachter kom hoe dat rullen te voorkomen is).

Evologie is te koop bij Space NK. Europese prijzen van de producten zijn er niet, maar in ponden kost de cleaner £26,-, het serum £28,- en de cream £50,-. Verzendkosten bij Space NK bedragen £9,50 naar Nederland.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties