logo
24 December 2014

Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light

Gepost in beauty

Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light, contour palette, make-up studio shaping box, onlinemakeup.nl, contouren, shapen, highlighten, make-up studio shaping, concealer shaping, concealer box, concealer highlighter, contour palette, shape palette, make-up studio, beautyblog, fashion is a party, fashion bloggerMake-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light, contour palette, make-up studio shaping box, onlinemakeup.nl, contouren, shapen, highlighten, make-up studio shaping, concealer shaping, concealer box, concealer highlighter, contour palette, shape palette, make-up studio, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Shapen, contouren… het is populairder dan ooit (thanks to Kim K. probably). Ook ik ben er groot fan van. Toen ik ooit – lang, lang geleden- begon met make-up vond ik een compleet egale huid in één tint het allermooiste en snapte ik niet eens het nut van blush. Nu is dat wel anders: het contouren en highlighten van het gezicht vind ik heel veel toevoegen. Het geeft meer diepte aan mijn gezicht en het trekt de aandacht naar de punten waarvan ik wil dat ze de aandacht trekken: de botstructuur bijvoorbeeld.

Ik heb meerdere highlighters en bronzers om mee te shapen in mijn make-up collectie, maar een palette met meerdere tinten dan twee had ik nog niet. Ook had ik nog geen vloeibare producten om mee te shapen: alleen poeders. Toen ik las dat Make-Up Studio tegenwoordig deze Face Shaping Boxes heeft werd ik dan ook gelijk enthousiast. De Boxes zijn er met poeders en met concealers, maar omdat ik dus al poeders heb, besloot ik die met concealers te proberen.

Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light, contour palette, make-up studio shaping box, onlinemakeup.nl, contouren, shapen, highlighten, make-up studio shaping, concealer shaping, concealer box, concealer highlighter, contour palette, shape palette, make-up studio, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Zowel de poeder boxen als de concealer boxen zijn er in twee tinten: één voor de lichtere en één voor de donkerdere huid (in totaal zijn er dus vier Shaping Boxes). Twee tinten is in principe genoeg omdat de kleuren die je bij shapen gebruikt niet héél precies komen. Je moet geen tinten gebruiken die veel te licht of veel te donker voor je huid zijn, dat ziet er raar uit, maar je kunt uit elk palette de tinten kiezen die je het beste vindt passen bij jezelf en je kunt deze zoveel en zover blenden als je wilt.

Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light, contour palette, make-up studio shaping box, onlinemakeup.nl, contouren, shapen, highlighten, make-up studio shaping, concealer shaping, concealer box, concealer highlighter, contour palette, shape palette, make-up studio, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Met mijn lichte huid probeerde ik de Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light. Ik vond het best een beetje spannend om ermee aan de slag te gaan. Ik bedoel: als je de kleuren aanbrengt ziet het er eerst natuurlijk heel gek uit. Je moet maar afwachten wat het resultaat is als je alles geblend hebt. En daar had ik met vloeibare producten als foundation of concealer dus nog geen ervaring mee.

Ik begon met een basis die ik altijd aanbreng: van concealer (niet die om te shapen, maar die om onzuiverheden en donkere kringen mee te verbergen) en foundation. Make-Up Studio raadt aan om éérst te shapen en daarover je foundation aan te brengen, maar dat heb ik toch maar niet gedaan: ik houd van dekkende foundation, dus ik dacht dat er van mijn shaping werk dan niets meer te zien zou zijn. Ik begon daarom met mijn foundation en ging erna met de Shaping Box aan de slag.

Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light, contour palette, make-up studio shaping box, onlinemakeup.nl, contouren, shapen, highlighten, make-up studio shaping, concealer shaping, concealer box, concealer highlighter, contour palette, shape palette, make-up studio, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Het was nog best lastig om een geschikte kwast te kiezen om de concealer uit de Shaping Box aan te brengen. De strepen bij mijn neus werden bijvoorbeeld wat te dik vond ik, daar moet ik de volgende keer maar eens een dunner kwastje voor gebruiken. Of moet ik het met mijn vingers proberen? Wat denk jij?

Ik heb hier de eerste en de vierde kleur gebruikt. De eerste kleur is maar nét licht genoeg voor me om een highlighter te zijn, hij valt al bijna weg als ik ‘m in mijn huid ‘dep’. De vierde kleur is niet te donker en niet te licht voor me om mee te shapen, maar ik had de tint liever iets koeler gehad. Dan lijkt deze wat meer op schaduw en wat minder op “gebruind zijn”.

Het resultaat nadat ik alles geblend had is uiteindelijk veel subtieler dan ik verwacht had. Ik ging uit van een vrij dramatisch effect – je hele gezicht vol concealer voelt alsof je heel veel make-up draagt, waardoor je er automatisch vanuit gaat dat je er veel van zult zien-, maar dat viel reuze mee! En nu had ik de concealers zelfs nog óver mijn foundation in plaats van ónder mijn foundation aangebracht.

Make-Up Studio Shaping Box Face It Concealer Light, contour palette, make-up studio shaping box, onlinemakeup.nl, contouren, shapen, highlighten, make-up studio shaping, concealer shaping, concealer box, concealer highlighter, contour palette, shape palette, make-up studio, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Conclusie: ik vind het super leuk om met dit palette te spelen, maar ik moet er nog wel een beetje handigheid in krijgen en heb nog wel wat vragen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld nog maar twee kleuren gebruikt en weet ik niet zo goed wat ik met de andere drie kleuren kan. Ook wil ik meer controle leren krijgen over het resultaat: hoe ik een subtieler en dramatischer effect kan creëren, zonder dat één van de twee er vlekkerig of gek utiziet. Misschien moet ik het palette gewoon eens meenemen naar Make-Up Studio en vragen hoe zij ermee om zouden gaan bij mij.

Ik ben heel blij met dit palette en ik zou ‘m zeker aanraden, maar je moet het wel leuk vinden om met make-up te spelen, want het is even uitvogelen hoe je het palette het beste tot z’n recht kan laten komen. Het palette kost €49,90 en is uiteraard te koop bij Make-Up Studio (bijvoorbeeld aan de Heiligeweg in Amsterdam of in de webshop). Hier kun je het palette online aanschaffen zonder verzendkosten.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties