logo
29 December 2014

Nieuwe favoriete make-up tricks

Gepost in beauty

nikkietutorials, make-up tricks, fashion is a party make-up, fashion is a party wenkbrauwen, contouring with concealer, shaping with concealer, contouren concealer, shapen concealer, geruite sjaal, warme tinten make-up, bronzer aanbrengen, eyeshadow primer wenkbrauwen, wenkbrauwen primer, eyeshadow primer eyebrows, concealer eyebrows, summer glow, make-up tutorial, beautyblog, beauty blogger, beauty youtube, make-up tutorial youtube, youtubers

Eén van de dingen die ik leuk vind aan make-up, is dat er zo oneindig veel over te leren is. Bij kleding vind ik dat minder het geval: jezelf aankleden is voor mij meer een gevoelsding. Ik wil niet zeggen dat het makkelijk is, maar veel techniek komt er wat mij betreft niet bij kijken. Jezelf opmaken zonder dat je íets aan techniek van make-up afweet en alleen op gevoel, dat lijkt me echter niet zo’n succes.

Omdat ik leren over make-up super leuk vind, probeer ik de laatste tijd toch af en toe een make-up filmpje van een guru hier en daar te kijken. Ik ben niet zo’n filmpjeskijker, maar ik geloof dat de hoop niet opgegeven is en dat ik het best alsnog kan worden. Omdat ik er dus zoveel van leer en omdat ik leren over make-up dus zo leuk vind.

En wat ik óók leuk vind is dat ik een blog heb waar ik dan weer kan bloggen over wat ik leer. En dat doe ik nu: bij deze een paar dingen die ik de laatste tijd ben gaan proberen en die me goed bevallen.

– Wel concealer, geen foundation –
Ik houd van een dekkend product op mijn huid, van contouren, van blush, van een matte gezicht, maar ook van een natuurlijke glow… voor ik het weet heb ik daardoor een kilo make-up op mijn gezicht. Nu ben ik niet vies van veel make-up, maar het moet niet overbodig of simpelweg echt onflatteus worden. Zodoende gebruik  ik de laatste tijd steeds vaker een concelear op de plekken waar dat nodig is -onder mijn ogen, op en rond mijn neus, op mijn voorhoofd en op mijn kin- en sla ik foundation over. Het restje op mijn kwast of spons dep ik dan wat op de overige plekken, maar op bijvoorbeeld de wangen heb ik eigenlijk geen foundation nodig en het is juist wel mooi als je daar een natuurlijke glow houdt en je huid niet helemaal dichtsmeert. Zeker als er over die concealer nog concealers gaan om mee te shapen, vind ik foundation geen toevoeging.


– Eyeshadow primer op de wenkbrauwen –
Ik zag Nikkie eyeshadow primer op haar wenkbrauwen gebruiken en vroeg me opeens af waarom ik dat nooit eerder heb gedaan: het is natuurlijk dé manier om te zorgen dat je wenkbrauwpoeder goed blijft zitten. Iets wat ik vooral in de zomer erg goed kan gebruiken, maar wat in de winter ook best welkom is.


– Concealer en foundation meer ‘inmasseren’ –
Dit is iets wat ik niet in een filmpje heb gezien, maar waar ik zelf mee aan het experimenteren ben geweest: het aanbrengen van mijn foundation of concealer. Ik deed dit altijd heel ‘deppend’, omdat dat het meest dekkende resultaat geeft. Echter, het nadeel daarvan is dat je make-up redelijk óp de huid blijft liggen (tenzij je het er heel erg in dept). Dat betekent dat als je bijvoorbeeld één keer met je hand langs je neus gaat, je een streep op je neus hebt zitten door make-up dat is verdwenen. Dat was ik een beetje zat, net zoals ik het zat was dat mijn make-up echt om de haverklap op mijn kleding of jas had afgegeven. Ik ‘blend’ make-up daarom nu wat meer in mijn gezicht, waardoor ik vind dat het beter blijft zitten (maar waardoor het product ook minder dekt/je er meer van nodig hebt).


– Bronzer aanbrengen –
Bronzer vind ik best een lastig product. Of eigenlijk niet de bronzer zelf, maar wel het ‘waar-het-aan-te-brengen’-vraagstuk. Ik ben zelf nooit verder gekomen dan de wangen, maar op je wangen doe je toch eigenlijk ook al blush en highlighter? Het wordt zo’n rommeltje als je drie producten over elkaar aanbrengt (het kan overigens best een mooi rommeltje worden, daar niet van), vind ik. In filmpjes zie ik nog wel eens dat bronzer ‘all over the place’ op het gezicht wordt aangebracht voor een ‘summer glow’ en dat ziet er dan geweldig uit, maar bij mezelf denk ik daar toch anders over. Als mijn gezicht te bruin is ziet dat er heel raar uit, omdat ik nooit bruin ben en een heel lichte huid heb. Maar ik wil wél óók die summer glow (soms dan)! Ik probeer nu dus maar wat bronzer van de wangen door te trekken naar de slapen. Zo zit de bronzer niet precies (en alleen) op dezelfde plek als mijn blush, heb ik wel iets kleur op mijn gezicht, maar ben ik niet all over bruin.


– Concealer boven en onder de wenkbrauw –
Ik vind mijn wenkbrauwen van een afstandje vaak wel prima, maar als ik ze dichtbij fotografeer zijn ze altijd een gróte ergernis van me: soms heb ik kleine klontjes van mijn wenkbrauwgel of ziet dat ‘natuurlijk’ aangebrachte wenkbrauwpoeder er van dichtbij toch vooral slordig uit. Van Nikkie – again- leerde ik om boven en onder de wenkbrauwen wat concealer aan te brengen, waardoor je wenkbrauwen wat frisser, netter en preciezer ogen. Precies zoals je ook om je lippen kunt doen om je lipstick er wat ‘strakker’ uit te laten zien. Dit “omlijsten” past niet bij hele natuurlijke wenkbrauwen, maar dat zijn die van mij toch niet, dus ik ben blij met deze trick.Heb jij nog favoriete make-up tricks in de aanbieding? Ik hoor ze uiteraard graag!

Foto door Bas Visserman.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties