logo
19 December 2014

Urban Decay All Nighter Make-Up Setting Spray

Gepost in beauty

urban decay, urban decay all nighter makeup setting spray, urban decay by skindinavia, urban decay setting spray, feel unique, sephora, model in a bottle, beauty bay, kerst make-up, make-up goed blijven zitten, make-up blijft goed zitten, make-up fixeren

Niets zo irritant als dat je tijdens Kerst veel aandacht aan je make-up besteedt, en dat alles dan na een half uur al op je kin zit. Maar je wilt natuurlijk wél zonder beperkingen lachen, eten, drinken en praten tijdens de feestdagen. Gelukkig bestaat er zoiets als een setting spray. Een spray die werkt zoals haarlak werkt voor je haar: hij fixeert de boel.

De eerste setting spray die ik ooit gebruikte was die van Model in a Bottle. De volgende die ik probeerde is deze: de Urban Decay All Nighter Make-Up Setting Spray. Ik heb dus niet heel veel vergelijkingsmateriaal, maar er zijn ook niet héél veel setting sprays op de markt.

De Urban Decay setting spray is gemaakt in samenwerking met Skindinavia – een merk dat primer en setting sprays maakt. De volgende setting spray die ik heb staan om te proberen is die van Skindinavia, ik ben benieuwd in hoeverre die anders zal zijn dan deze van Urban Decay.

De Model in a Bottle setting spray vind ik erg goed werken, maar hij is vrij agressief. Je moet echt goed je ogen dicht houden en dan nog voel je, ruik je en proef je bijna de alcohol die eraan te pas komt. Ik vind dat niet per se slecht, want je voelt wel echt dat de spray voor een soort van laagje over mijn make-up zorgt en bovendien reageerde mijn huid niet slecht op de spray.

Deze setting spray van Urban Decay voelt echter heel anders aan! Je hebt eerder het gevoel dat je water op je gezicht spuit dan alcohol. Ik heb dan ook wel hier en daar reviews gelezen van mensen die het gevoel hadden dat de spray niets deed, dat deze echt vergelijkbaar is met water.

urban decay, urban decay all nighter makeup setting spray, urban decay by skindinavia, urban decay setting spray, feel unique, sephora, model in a bottle, beauty bay, kerst make-up, make-up goed blijven zitten, make-up blijft goed zitten, make-up fixeren

Er zijn echter ook tal van reviews te vinden van mensen die zweren bij deze spray en van die reviews zijn er meer. Veel mensen vinden het fijn dat je deze spray dus inderdaad niet voelt op de huid: dat hij heel “licht” is, maar wel zijn werk doet. Daar ben ik het wel mee eens, al vind ik het tot nu toe best lastig om een setting spray te beoordelen. Het is gewoon niet zo dat ik de hele dag mijn make-up nauwlettend in de gaten houd, dus ik vind het precieze verschil tussen dagen dat ik geen setting spray gebruik en dagen dat ik deze setting spray gebruik moeilijk te constateren. Bovendien: de ene (make-up) dag is de andere niet. Ik heb niet altijd evenveel make-up op en de ene dag ben ik veel buiten, veel bezig en loop ik in de regen en de andere dag zit ik de hele tijd binnen achter mijn laptop.

Ik heb echter wel degelijk het gevoel dat mijn make-up beter blijft zitten door een setting spray, ook door deze van Urban Decay. Ik ben van setting spray gaan houden! Of het nou zomer of winter is, het regent of waait… waarom zou je géén setting spray gebruiken? Het is zo’n kleine moeite en je hebt daardoor langer plezier van waar je ‘s ochtends tijd en aandacht aan hebt besteedt. Als je huid niet goed reageert op een setting spray is dat natuurlijk een goed argument ‘m niet te gebruiken, maar deze spray van Urban Decay is heel mild, ik zou er niet bang voor zijn.

Conclusie: ik houd van setting spray in zijn algemeenheid, maar ik heb denk ik nog te weinig vergelijkingsmateriaal om te beoordelen hoe goed deze van Urban Decay is ten opzichte van andere merken. Ik ben tot nu toe in ieder geval niet ontevreden!

urban decay, urban decay all nighter makeup setting spray, urban decay by skindinavia, urban decay setting spray, feel unique, sephora, model in a bottle, beauty bay, kerst make-up, make-up goed blijven zitten, make-up blijft goed zitten, make-up fixeren

De Urban Decay All Nighter Make-Up Setting Spray is bijvoorbeeld te koop bij SephoraFeel Unique en Beauty Bay. De prijs ligt rond de €26,- voor 118 ml.. Daar doe je echt heel lang mee!

Heb jij wel eens een setting spray gebruikt of gebruik je deze nog steeds/dagelijks? Wat zijn jouw ervaringen?

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties