logo
5 January 2015

Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Gepost in beauty

Anastasia Beverly Hills Contour Kit / Fashion is a party

De Anastasia Beverly Hills Contour Kit was in de VS echt een major deal toen hij verscheen (ik weet niet precies hoe lang geleden, maar zeker al wel een half jaar terug…): op élk Amerikaans Instagram account dat met beauty te maken heeft was ie wel te vinden. De kit was dan ook maandenlang nergens te krijgen en continu uitverkocht. Ik scoorde ‘m in deze periode een keer via eBay, maar inmiddels is de kit beter verkrijgbaar en hoef je niet meer zo te “jagen”.

Waarom dit palette zo populair is? Om te beginnen omdat Anastasia echt een ‘guru’ is in de VS, volgens mij. Er wordt gezworen bij haar wenkbrauwproducten en sowieso lees ik eigenlijk overal niets dan lof over het merk Anastasia Beverly Hills. Daarnaast is shapen op dit moment natuurlijk super populair (ik schreef het hier al), dus: 1 + 1 = 2.

De Anastasia Beverly Hills Contour Kit is er in twee kleuren: Light to Medium en Medium to Tan (voor die laatste moet je wel écht een tan hebben volgens mij – die zie ik bijna niemand gebruiken). In het palette zitten zes poeders: drie om te highlighten en drie om mee te contouren.

De pans zijn verwisselbaar en vervangbaar. Mocht je dus een kleur als eerste opmaken, dan kun je gemakkelijk alleen die kleur vervangen (dit kan overigens ook bij het palette van Make-Up Studio, dat was ik toen vergeten te schrijven).

Anastasia Beverly Hills Contour Kit / Fashion is a party

Ik gebruik het Make-Up Studio concealer palette en deze Anastasia Beverly Hills Contour Kit met poeders nu een beetje afwisselend en ik vind het super leuk met beiden te spelen.

Hoe ik de gele ‘Banana’ highlighter tint uit deze kit moet gebruiken weet ik nog niet helemaal (ik gok om roodheden te neutraliseren, maar op mijn huid is ie vooral gewoon geel), maar dat zal aan mij liggen, want ik weet dat Banana een super populaire en universele tint is.

De andere twee highlighters uit het palette gebruik ik al veel. De linker highlighter -Vanilla- is matte en valt haast weg op mijn huid. Echter, als ik wat laagjes over elkaar aanbreng, dan zie ik toch wel een highlight ontstaan door dit poeder. De rechter highlighter -Sand- heeft iets een shimmer en deze is absoluut mijn favoriete poeder uit het palette! In combinatie met Vanilla kan ik met Sand mijn heel lichte huid toch net wat beter highlighten dan dat ik met de Make-Up Studio Shaping Box kan.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit / Fashion is a party

De drie contour poeders gebruik ik alle drie; ik vind het simpelweg zonde om er één te kiezen die het beste bij mijn huidskleur past en de andere twee onaangeroerd te laten. Het rechterpoeder – Havanna- is eigenlijk wel wat te warm van tint voor mij om mee te contouren, maar aangezien ik de poeders toch heel erg blend, zie je daar niet veel meer van. Ook kan ik Havanna altijd nog als bronzer op mijn wangen aanbrengen.

Ik wil nog even schrijven dat de poeders echt een super fijne textuur hebben. Ze zijn helemaal niet ‘poederig’ op de huid. Als ik van Vanilla bijvoorbeeld meerdere laagjes aanbreng wordt dat niet lelijk: het effect van de poeders is heel natuurlijk.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit / Fashion is a party

Toen ik schreef over de Make-Up Studio Shaping Box zagen jullie niet veel verschil tussen mijn voor- en nafoto en misschien dat je het eindresultaat nadat ik deze Contour Kit heb gebruikt ook niet indrukwekkend vindt. Dat komt dan toch wel omdat ik zowel de concealers van Make-Up Studio als de poeders uit deze kit erg blend, omdat ik het nu in ieder geval nog te heftig vind om dat minder te doen. Ook vind ik dat je in het echt ook meer van het effect ziet dan op de foto’s waarop ik de paletten heb gebruikt (en Melrae zegt dat ook in haar video, dus je hoeft niet alleen op mij te vertrouwen ;-)).

Ik ben trouwens nog aan het zoeken naar welke kwasten ik het beste kan gebruiken om te shapen: langs mijn neus moet het poeder bijvoorbeeld dunner dan ik hier op de foto heb gedaan vind ik, maar ik heb daar geloof ik niet zo’n geschikt kwastje voor.

Anastasia Beverly Hills Contour Kit / Fashion is a party

De Anastasia Beverly Hills Contour Kit is vanuit Nederland te koop via Sephora.com (daar is de kit verreweg het goedkoopste, maar alleen als je meerdere producten bestelt, want je moet rekening houden met bijkomende verzendkosten en taxes and duties), Net-a-Porter, Nelly, BEAUTYBAY en Anastasiashop.nl. Prijzen kunnen uiteenlopen: zie de webshops.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties