logo
10 January 2015

Crown Brush make-up kwasten

Gepost in beauty

crown brush, crown brush make-up kwasten, crown brush webshop, crown brush uk, foundation brush, pro chisel blush, C472 Pro Chisel Blush, SS001 Deluxe Large Foundation, C437 Pro Dome Blender, C124 Firm Shadow, BK38 Deluxe Crease, C468 Smokey Eyeliner, Crown Brush brushes review, Crown Brush brushes recommendations, Crown Brush make-up kwasten nederland, goede make-up kwasten, goede goedkope make-up kwasten, budget vriendelijke make-up kwasten, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

In Nederland zijn betaalbare, kwalitatief goede make-up kwasten niet erg dik gezaaid. Daarom houd ik de merken die internationale beautybloggers gebruiken als het aankomt op hun make-up kwasten altijd goed in de gaten.

Zodoende stuitte ik een tijdje geleden op het merk Crown Brush. In Nederland volgens mij niet een bekend merk, dus des te leuker om deze bij jullie te introduceren, aangezien de Engelse Crown Brush webshop gewoon naar Nederland verzendt.

Crown Brush verkoopt niet alleen kwasten – ook make-up en make-up accessoires-, maar kwasten zijn wel hun core business. Ze verkopen ontzettend veel verschillende soorten kwasten én kwastensets en de meesten zijn vriendelijk geprijsd.

Ik gebruik nu al een tijdje een aantal van hun kwasten, dus tijd om jullie meer over ze te vertellen!

crown brush, crown brush make-up kwasten, crown brush webshop, crown brush uk, foundation brush, pro chisel blush, C472 Pro Chisel Blush, SS001 Deluxe Large Foundation, C437 Pro Dome Blender, C124 Firm Shadow, BK38 Deluxe Crease, C468 Smokey Eyeliner, Crown Brush brushes review, Crown Brush brushes recommendations, Crown Brush make-up kwasten nederland, goede make-up kwasten, goede goedkope make-up kwasten, budget vriendelijke make-up kwasten, beautyblog, fashion is a party, fashion blogger

Op bovenstaande foto zie je van links naar rechts:

– C468 Smokey Eyeliner £3,99, synthetisch
Dit kwastje heeft volgens mij niet zoveel te maken met eyeliner; ik zou dat er tenminste niet mee aanbrengen. Het is meer een kwastje voor ‘smokey’, want je kunt er goed en precies mee werken in bijvoorbeeld de crease, de binnenste ooglook of de waterlijn en er ook prima mee blenden.

– BK38 Deluxe Crease £3,69, natuurhaar
Een fluffy kwastje voor in de crease met een fijne grootte en ‘densiteit’: je kunt een kleur oogschaduw er goed mee opbouwen, maar ook goed mee blenden.

C417 Chubby Shadow£5,39, natuurhaar
Deze kwast is absoluut één van mijn favorieten! Het is een kwast waar je heel grof mee kunt werken, maar soms (vaak) is dat bij oogschaduw juist fijn: dan wil je geen duidelijke lijnen en precisiewerk, maar juist een smokey waas. Deze kwast gebruik ik bijvoorbeeld om een ‘basiskleur’ oogschaduw aan te brengen op mijn ooglid, rondom mijn oog en in mijn crease. Op deze manier crëeer ik een basis/canvas en van daaruit ga ik dan wat preciezer werken. Hij is stevig en compact, maar niet té.

– C124 Firm Shadow £4,59, natuurhaar
Dit kwastje is vrij hard (of misschien is ‘stevig’ een beter woord…) en is vooral bedoeld om oogschaduw mee op je ooglid mee aan te brengen. Ik vind dit kwastje niet de gemakkelijkste om mee te werken: ik heb ze toch liever wat meer fluffy.

– C437 Pro Dome Blender £7,39, natuurhaar
Ik vind het formaat van deze kwast echt ideaal! Omdat ik de laatste tijd mijn gezicht niet helemaal afpoeder, maar alleen bepaalde delen (zoals mijn neus, kin, voorhoofd en onder de ogen), gebruik ik liever een kleinere poederkwast dan een grote kabuki. Deze vind ik perfect. Ik weet niet precies wat Crown Brush bedoelt met ‘Pro Blender’, maar ik kan me voorstellen dat je met deze kwast bijvoorbeeld ook blush of contourpoeder aan kunt brengen en blenden.

– SS001 Deluxe Large Foundation £9,39, synthetisch
Tegenwoordig gebruikt bijna niemand nog een klassieke foundationkwast: het zijn allemaal Beautyblender-achtigen of buffer brush-achtigen wat de klok slaat. Toch? Echter, sinds ik deze kwast heb gebruik ik hem stiekem liever dan mijn Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Het klassieke nadeel van een kwast als deze is dat hij een streperig effect geeft, maar dat valt met deze van Crown Brush in ieder geval echt alles mee. Ik ‘veeg’ foundation eerst uit met deze kwast en dep vervolgens nog een keer met de kwast over mijn hele gezicht. Geen streep te zien! Een sponsje “eet” al gauw veel foundation op en ook in bijvoorbeeld een buffer brush gaat nog best veel product zitten, vind ik. Met een kwast als deze heb je daar geen last van, waardoor je niet laagje na laagje blijft smeren en de helft van je product door de gootsteen spoelt.

– C472 Pro Chisel Blush £8,99, natuurhaar
Ik dacht eerst dat dit een poederkwast was, maar later las ik op de site dat dit ‘the perfect brush for cream and liquid foundation’ is. Ik vind ‘m daar echter niet perfect voor. De haren zijn vrij grof: als ik met deze kwast foundation aanbreng zie je die relatief goed zitten en krijg je niet dat zo gewenste ‘air brush’ effect. Bovendien vielen er bij het gebruik met foundation wat haren uit. Als poederkwast vind ik deze kwast wel goed. Bij het gebruik met poeders moet je er wel rekening mee houden dat deze kwast vrij ‘dense’ is, dus dat je met bijvoorbeeld gepigmenteerde blushes voorzichtig moet zijn. Ik vind zo’n ‘dense’ kwast echter wel fijn om te hebben, omdat deze wat steviger is en je er dus plaatselijker mee kunt werken.Al met al ben ik heel tevreden over deze kwasten: ik vind de prijs-kwaliteitverhouding goed in orde. Wel moest ik in het begin wat wennen aan de haren: ik denk dat ik verder vooral synthetische kwasten heb, zeker de kwasten die ik voor mijn gezicht gebruik, en de Crown Brush kwasten met natuurhaar zijn toch wat minder zacht. Als je een heel gevoelige huid hebt is dat iets om rekening mee te houden. Verder vind ik ze dus eigenlijk heel fijn in gebruik – mede omdat de collectie zo groot is en er daardoor veel originele exemplaren tussen zitten- en kan ik stiekem niet wachten om mijn collectie uit te breiden.

Je koopt de kwasten van Crown Brush via crownbrush.co.uk.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties