logo
9 January 2015

Dr. Organic Tea Tree Pure Oil

Gepost in beauty

Dr. Organic Tea Tree Pure Oil / Fashion is a party

Oké, oké, ik biecht het op: als ik puistjes heb, dan krap ik ze altijd meteen kapot. Niet slim, want dan loop ik veel langer met een wondje op mijn hoofd dan die puist er gezeten zou hebben, maar ik kan echt níet tegen onegale dingen in mijn gezicht.

Echter, omdat ik graag de Tea Tree Oil van Dr. Organic wilde testen, werd ik op de proef gesteld: Tea Tree Oil is er om op puistjes te deppen, maar die moeten er dan natuurlijk wel zijn. En dus liet ik de afgelopen tijd braaf mijn puistjes “staan” (dit wordt een nasty verhaal, haha).

Tea Tree Oil helpt niet alleen tegen puistjes, het helpt tegen allerlei huidaandoeningen en onzuiverheden: ook tegen insectenbeten, snijwondjes en zelfs bloedend tandvlees (alhoewel Tea Tree in m’n mond me niet zo lekker lijkt). Tea Tree olie is een etherische olie met een van nature antiseptische werking. En ja, dat woord moest ik googlen, maar het betekent ‘tegen infecties’.

Dr. Organic Tea Tree Pure Oil / Fashion is a party

In Londen gebruikte ik dus al de Dr. Organic Tea Tree Lotion Tissues en na Londen probeerde ik de Dr. Organic Tea Tree Pure Oil uit. Deze laatste ruikt echt ontzéttend sterk. Nu weet ik dat tea tree sowieso altijd sterk ruikt, maar mijn vader zei echt van tien meter afstand: ‘Jeetje, wat heb je op? Het slaat op m’n longen’. Nu gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat ik er misschien wel wat meer dan de voorgeschreven 5 tot 6 druppels op gesmeerd had, omdat deze olie echt heel lastig te doseren is: er komt heel snel te veel uit het flesje.

Deze olie van Dr. Organic is echt pure tea tree olie (samen met Limonene) en zou dus moeten werken, maar helaas doet het niets voor mij. Ik heb het meerdere keren op puistjes aangebracht, maar anders dan de geur merkte ik er weinig tot niets van. Voor mij werkt het Evology serum veel beter tegen onzuiverheden.

Ik weet dat er veel mensen zweren bij tea tree olie, maar voor mij lijkt het – op dit moment – niet te werken. Geen idee waar het aan ligt!

Dr. Organic Tea Tree Pure Oil kost €9,19 voor 10 ml. en is te koop bij De Tuinen.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties