logo
16 January 2015

essence hidden stories trixie’s pixie dust pigment

Gepost in beauty

essence, essence hidden stories, essence hidden stories trixie's pixie dust, essence hidden stories pixie dust, essence pigment, pigment gebruiken, make-up pigment, pigment tutorial, how to use pigment, silver eyeliner, double eyeliner, pigment as nail polish, pigment with nail polish, silver pigment, fashion is a party, beautyblog, fashion blog, fashion bloggeressence, essence hidden stories, essence hidden stories trixie's pixie dust, essence hidden stories pixie dust, essence pigment, pigment gebruiken, make-up pigment, pigment tutorial, how to use pigment, silver eyeliner, double eyeliner, pigment as nail polish, pigment with nail polish, silver pigment, fashion is a party, beautyblog, fashion blog, fashion blogger

Met pigment ben ik niet heel ervaren, maar ik vind het wel een heel fascinerend product, dus ik wil er best ervaren in worden. In de essence hidden stories collectie zitten twee pigmenten en ik heb één van de twee – essence hidden stories trixie’s pixie dust-, waar ik lekker creatief mee aan de gang ging.

essence noemt haar pigment ‘pixie dust’, maar wat mij betreft is het gewoon een pigment: een gekleurd poeder bedoeld voor ‘nails, body and lips’. Dat is precies het mooie van een pigment: dat het zo multifunctioneel is en dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Dit pigment zou je kunnen mengen met een lipgloss of nagellak, aanbrengen over een lipstick, nat gebruiken als eyeliner, subtiel aanbrengen als highlighter, enzovoort, enzovoort.

essence, essence hidden stories, essence hidden stories trixie's pixie dust, essence hidden stories pixie dust, essence pigment, pigment gebruiken, make-up pigment, pigment tutorial, how to use pigment, silver eyeliner, double eyeliner, pigment as nail polish, pigment with nail polish, silver pigment, fashion is a party, beautyblog, fashion blog, fashion blogger

Hierboven zie je trixie’s pixie dust links nat en rechts droog. De pigmentatie van dit pigment kan erg variëren en dat is juist fijn, want zo kun je de intensiteit van de kleur aanpassen aan je doeleinde: voor een eyeliner wil je juist veel pigment gebruiken, maar op de wangen aangebracht als highlighter (daar vind ik deze overigens wel wat te glitterig voor) juist weinig.

Ik heb een doorzichtige nagellak gemengd met trixie’s pixie dust, met onderstaand resultaat als gevolg. Best mooi, toch? Ik had nog nooit eerder pigment gebruikt op de nagels, maar het is niet moeilijk en het mengt makkelijk. Wel is het iets meer een geknoei/gedoe dan dat je een kant en klare nagellak gebruikt natuurlijk.

essence, essence hidden stories, essence hidden stories trixie's pixie dust, essence hidden stories pixie dust, essence pigment, pigment gebruiken, make-up pigment, pigment tutorial, how to use pigment, silver eyeliner, double eyeliner, pigment as nail polish, pigment with nail polish, silver pigment, fashion is a party, beautyblog, fashion blog, fashion blogger

Ook heb ik het pigment gemengd met mijn Illamasqua Sealing Gel en zo aangebracht als eyeliner. Ook dat ging prima. Het is wel even proberen – je kunt geen mooie eyeliner maken als je substantie te nat of te droog is -, maar je bent er al gauw achter hoe de verhouding tussen sealing gel en pigment moet zijn.

essence, essence hidden stories, essence hidden stories trixie's pixie dust, essence hidden stories pixie dust, essence pigment, pigment gebruiken, make-up pigment, pigment tutorial, how to use pigment, silver eyeliner, double eyeliner, pigment as nail polish, pigment with nail polish, silver pigment, fashion is a party, beautyblog, fashion blog, fashion blogger

Ik vind trixie’s pixie dust een super veelzijdig en mooi pigment om mee te spelen. Het is wel een product waar je tijd voor moet hebben: het is niet de meest snelle make-up.

essence, essence hidden stories, essence hidden stories trixie's pixie dust, essence hidden stories pixie dust, essence pigment, pigment gebruiken, make-up pigment, pigment tutorial, how to use pigment, silver eyeliner, double eyeliner, pigment as nail polish, pigment with nail polish, silver pigment, fashion is a party, beautyblog, fashion blog, fashion blogger

essence hidden stories trixie’s pixie dust zit in de essence hidden stories limited edition collectie, die nog tot eind februari in de Kruidvat winkels ligt, zolang de voorraad strekt. Het pigment kost €2,39.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties