logo
29 January 2015

Throwback Thursday

Gepost in mijn outfits

throwback thursday, kever, fashion is a party, #throwbackthursday, nike roshe run palm tree, biker jack, outfitfoto's, gesponsorde post, zonnige foto's, grease, skinnyjeans, onderdelenshop24, blog lay-out veranderen, lente 2014, spring/summer outfit, fashion blogger

throwback thursday, kever, fashion is a party, #throwbackthursday, nike roshe run palm tree, biker jack, outfitfoto's, gesponsorde post, zonnige foto's, grease, skinnyjeans, onderdelenshop24, blog lay-out veranderen, lente 2014, spring/summer outfit, fashion bloggerthrowback thursday, kever, fashion is a party, #throwbackthursday, nike roshe run palm tree, biker jack, outfitfoto's, gesponsorde post, zonnige foto's, grease, skinnyjeans, onderdelenshop24, blog lay-out veranderen, lente 2014, spring/summer outfit, fashion bloggerthrowback thursday, kever, fashion is a party, #throwbackthursday, nike roshe run palm tree, biker jack, outfitfoto's, gesponsorde post, zonnige foto's, grease, skinnyjeans, onderdelenshop24, blog lay-out veranderen, lente 2014, spring/summer outfit, fashion blogger

Ik ben echt toe aan zomer op dit moment, daarom vandaag een #throwbackthursday naar een zonnige en warme shoot van afgelopen mei. Het was toen nog veel warmer dan het er hier uitziet: ik weet nog dat ik me per ongeluk veel te warm had aangekleed op deze dag.

Ik heb bij deze throwback juist voor déze foto’s gekozen omdat ik nog goed weet dat ik deze maakte vlak nadat mijn nieuwe lay-out online kwam en dat ik me helemaal “vol goede moed” voelde: ik wil alles weer anders, beter en mooier gaan doen dan ik deed. Mezelf weer even op scherp zetten rondom mijn blog. Minder posten, spontaner posten, de nadruk leggen op kwaliteit. Al gauw ebde die goede voornemens weg: mijn blog is immers mijn werk en ik vind het gewoon heel moeilijk om met mijn werk spontaan/nonchalant om te gaan. Er serieus mee omgaan is veel meer zoals ik in elkaar zit.

Gelukkig vind ik wel steeds beter de balans tussen zowel spontaan als “serieus” bloggen: ik schreef er ook al over in mijn laatste behind the blog post. Sommige posts moet ik bijvoorbeeld plannen omdat ze onderdeel zijn van een samenwerking of omdat ik bijvoorbeeld graag over een product wil schrijven, maar wel wil zorgen dat dat product op het moment van publiceren nog verkrijgbaar is. Of omdat ik het stom vind om zes dagen achter elkaar over nagellak te publiceren: dat wordt immers een beetje eentonig. Andere posts kunnen spontaan ontstaan en wíl ik ook spontaan laten ontstaan: vandaag heb ik bijvoorbeeld een haartutorial geprobeerd, omdat ik daar zin in had. Als ik dan ook nog iemand beschikbaar vind om foto’s van het resultaat te maken, dan maak ik daar een post over. Niets aan gepland of voorbereid, minstens zo leuk.

De foto’s uit deze post ontstonden ook heel spontaan, zoals veel van mijn outfitfoto’s spontaan ontstaan. Vaak ga ik gewoon ergens rondlopen in de buurt of rijd ik ergens heen en kijk ik daar waar mijn oog op valt. Het licht is toch altijd anders, de gemeente heeft net die mooie boom gesnoeid of in dat leuke straatje staan opeens allemaal lelijke auto’s… mijn ervaring is dat outfitfoto’s niet goed te plannen zijn, al zou ik willen.

Dit keer was deze Eend mijn spontane outfitfotodecor. Vooral het biker jack – dat ook zo uit Grease had kunnen komen, toch?- paste er goed bij, vond ik..

Mijn gezichtsuitdrukkingen leken zich vervolgens als vanzelf aan de setting aan te passen: op sommige foto’s is mijn lichaamstaal een beetje verwaand, alsof ik wil zeggen dat ik van niemand afhankelijk ben door mijn autootje (die helemaal niet van mij is hè, dat beeld ik me dan gewoon in). Op andere foto’s kijk ik juist weer een beetje dromerig, omdat ik me inbeeld dat ik met dat autootje heen kan waar ik wil (ik had toen nog helemaal geen rijbewijs, maar dat beeld ik me dan ook gewoon in), dat de zon schijnt en dat het leven goed is (dat beeld ik me niet in, dat is dan echt zo).

Sommige mensen vinden dat je niet terug moet kijken, want ‘you’re not going that way’, maar ik doe dat juist ontzettend graag. Terugkijken relativeert, is leerzaam en gewoon heel amusant. Leve #throwbackthursday ;-).


– In samenwerking met Onderdelenshop24

Foto’s door Saskia van Schaik.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties