logo
16 February 2015

Carmen True Curls krultang

Gepost in beauty

carmen krultang, carmen, carmen styling, carmen haar, carmen styling tools, carmen true curls, carmen true curls krultang, beautyblog, carmen true curls krultang review, fashion blog, fashion blogger, fasion is a party, kleine krullen maken, grove krullen maken, krultang budget, bol.com, snel krullen maken

Carmen heeft in januari een nieuwe krultang uitgebracht: de Carmen True Curls krultang. Het gaat om een kegelvormige krultang; een vorm die je tegenwoordig veel ziet bij krultangen. Met een tang die van een dikkere diameter naar een smallere diameter loopt (zoals een kegel), creëer je namelijk de meest natuurlijk krullen.

De Carmen True Curls krultang werkt heel eenvoudig: je pakt een dikkere of dunnere pluk (afhankelijk van of je kleinere of grovere krullen wilt) haar en draait deze om de kegelvorm. In eerste instantie was ik bang dat dat zonder handschoen echt niet zou lukken: dan brandt je toch vanzelf een keer je handen (of oor of nek, maar daar helpt een handschoen natuurlijk niet tegen)? Nee, dat viel me eigenlijk alles mee. Als er een handschoentje bij deze krultang had gezeten was dat misschien iets veiliger geweest, maar zonder gaat het ook prima.

carmen krultang, carmen, carmen styling, carmen haar, carmen styling tools, carmen true curls, carmen true curls krultang, beautyblog, carmen true curls krultang review, fashion blog, fashion blogger, fasion is a party, kleine krullen maken, grove krullen maken, krultang budget, bol.com, snel krullen maken

Deze krultang wordt snel warm (ik schat dat je er na ongeveer tien tot twintig seconden mee aan de slag kunt): ideaal, maar ook iets wat tegenwoordig echt wel een vereiste is. Een kwartier wachten tot je stylingapparaat is opgewarmd is niet meer van deze tijd.  Ook is het fijn dat je de temperatuur zelf kunt instellen: van 120 tot 200 graden Celsius. Ik heb ‘m voor mijn dikke haar gelijk op 200 graden gezet.

carmen krultang, carmen, carmen styling, carmen haar, carmen styling tools, carmen true curls, carmen true curls krultang, beautyblog, carmen true curls krultang review, fashion blog, fashion blogger, fasion is a party, kleine krullen maken, grove krullen maken, krultang budget, bol.com, snel krullen maken

Omdat ik vaker grove krullen maak, maar bijna nooit kleinere krulletjes, besloot ik eens wat dunnere plukjes te gebruiken, toen ik deze Carmen True Curls krultang ging testen. Ik was bang dat ik daarmee misschien wel twee uur bezig zou zijn, maar dat viel mee: in een uur was ik klaar. Natuurlijk is een uur nog steeds lang voor het doen van je haar, maar die tijd ben ik eigenlijk standaard kwijt als ik mijn haar wil krullen met een krultang. Omdat ik de tang op 200 graden had gezet en één pluk daardoor niet heel lang vast hoefde te houden, deed ik er nu ik dunnere plukjes gebruikte niet langer over dan normaal.

Carmen True Curls krultang / Fashion is a party

Het resultaat vond ik echt tof: ik had écht krullen en geen slag, zoals ik vaak heb als ik mijn haar krul (maar dan gebruik ik dus dikkere plukken). Niet dat ik deze krullen heel móói vind, maar ik was allang blij dat het lukte ze te maken.

Ik besloot mijn haar door te kammen, om te zien wat er van de krullen over bleef. Ik verwachtte dat dit niet veel zou zijn, omdat ik normaal – als ik mijn haren borstel na het krullen- bijna weer stijl haar heb en alle krullen eruit borstel.

carmen krultang, carmen, carmen styling, carmen haar, carmen styling tools, carmen true curls, carmen true curls krultang, beautyblog, carmen true curls krultang review, fashion blog, fashion blogger, fasion is a party, kleine krullen maken, grove krullen maken, krultang budget, bol.com, snel krullen maken

Nu was dat niet het geval! Zelfs na herhaaldelijk borstelen bleef ik echte, grove krullen houden. Wel vond ik het resultaat na het borstelen een beetje tuttig. Het zat wat mooier toen we een paar uur verder waren en alles net even wat meer was uitgezakt, vond ik.

Wat ik trouwens heel handig vind: je kunt de Carmen True Curls krultang na gebruik gelijk opbergen. Je hoeft niet te wachten totdat de tang is afgekoeld, want je krijgt er namelijk een hittebestendige opberghoes bij.

Ik kan niet anders schrijven dan dat ik super blij ben met en tevreden ben over de Carmen True Curls krultang. Zeker voor de prijs die je ervoor betaalt: de adviesprijs is €35,99. Je bestelt ‘m bijvoorbeeld bij bol.com.

Foto’s door mij.

  • Like deze post op Facebook:
Dit wil je vast ook lezen
Reacties